Ο Lewis Hamilton πηγαίνει στο... διάστημα!

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο πρώτος άνθρωπος έφτασε στο φεγγάρι, αλλά το ενδιαφέρον για εξερεύνηση του διαστήματος παραμένει αμείωτο. Για αυτό, η εταιρία SpaceX του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, Elon Musk, στοχεύει μελλοντικά να δώσει την ευκαιρία σε –πλούσιους– επιβάτες να επισκεφθούν το διάστημα.

Lewis Hamilton

Ο Lewis Hamilton είναι σαφώς ένας από τους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με τον ίδιο. «Ο Elon είχε έρθει στο πάρτι μου στο Ώστιν τα τελευταία δύο χρόνια. Ήταν σαν ένα μεγάλο δείπνο, και είχαν έρθει τέτοιο άνθρωποι,» εξήγησε ο Βρετανός πρωταθλητής.

«Δεν είναι εύκολο να μιλάς σε κάποιον σαν εκείνον, γιατί το μυαλό του είναι διευρυμένο, βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Αγχώνομαι πολύ όταν μιλάω σε εκείνον,» συνέχισε, επιβεβαιώνοντας αργότερα την πρόθεσή του να πάει στο διάστημα. «Θα πάω, ναι, κάποια στιγμή. Θα αφήσω κάποιους άλλους να πάνε πρώτα, επειδή αυτά τα πράγματα εκρήγνυνται καθώς απογειώνονται,» διευκρίνισε με χιουμοριστική διάθεση.

«Είμαι έτοιμος να πάω στο διάστημα ανά πάσα στιγμή. Του είπα ότι θα οδηγήσω το διαστημόπλοιο, αλλά νομίζω ότι όλα λειτουργούν αυτόματα!» Ως προς τα ζητήματά του στη Γη, ο Hamilton βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, πριν τη διεξαγωγή του τέταρτου γύρου για φέτος, στο Αζερμπαϊτζάν.