Allison και Elliott... αντάλλαξαν ρόλους στη Mercedes

×

Η Mercedes επιβεβαίωσε ότι ο James Allison επιστρέφει άμεσα στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας της στη Formula 1, αντικαθιστώντας τον Mike Elliott, ο οποίος αναλαμβάνει ταυτόχρονα τον ευρύτερο ρόλο του επικεφαλής τεχνικού τμήματος. Ο Allison εντάχθηκε στο δυναμικό της γερμανικής ομάδας το 2017 και αρχικά εργαζόταν ως τεχνικός διευθυντής, ωστόσο τέσσερα χρόνια αργότερα έγινε επικεφαλής τεχνικού τμήματος, με αποτέλεσμα να συνδυάζει τη Formula 1 με άλλα πρότζεκτ, όπως τη βρετανική ιστιοπλοϊκή ομάδα INEOS Britannia που μετέχει στη φημισμένη διεθνή διοργάνωση America’s Cup.

Mike Elliott

Ο Elliott διαδέχθηκε τον Allison στη θέση του τεχνικού διευθυντή το 2021, ωστόσο οι... σαρωτικές αλλαγές κανονισμών που τέθηκαν σε ισχύ στη Formula 1 το 2022 είχαν ως αποτέλεσμα να διαφοροποιηθεί ο συσχετισμός δυνάμεων στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και η Mercedes, η οποία είχε «σαρώσει» τους τίτλους των κατασκευαστών το διάστημα 2014-21, να... περιοριστεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Πριν την έναρξη της εφετινής σεζόν, υπήρχαν μεγάλες ελπίδες στο «στρατόπεδο» της Mercedes ότι η ομάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών, αλλά στα δοκιμαστικά για το εναρκτήριο γκραν πρι της χρονιάς στο Μπαχρέιν τα «μαύρα βέλη» κατετάγησαν πίσω από τη Red Bull, τη Ferrari, αλλά και την -πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι- Aston Martin.

Καθώς οι εργασίες για να βελτιωθεί το «πακέτο» του μονοθεσίου της ομάδας, της W14, συνεχίζονται, η Mercedes επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι Allison και Elliott ουσιαστικά θα... ανταλλάξουν ρόλους, με τον πρώτο να αναλαμβάνει εκ νέου τεχνικός διευθυντής και τον δεύτερο να παίρνει τη θέση του επικεφαλής τεχνικού τμήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Allison διαθέτει τεράστια εμπειρία στη Formula 1, καθώς, εκτός από τη θητεία του στη Mercedes, έχει πανηγυρίσει τίτλους οδηγών και κατασκευαστών στη Renault και τη Ferrari, σε μια καριέρα που άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.