Η μεγάλη αλλαγή που θα έκανε η Bernie Collins στη Formula 1

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Μετατροπές στους κανονισμούς της Formula 1 που θα άλλαζαν το ρου της ιστορίας, θα έκανε η Bernie Collins, σύμφωνα με δηλώσεις της. Η νυν εκφωνήτρια του Sky Sports και πρώην μηχανικός στρατηγικής της Aston Martin, εξέφρασε την άποψη πως τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής πρέπει να απομακρυνθούν και τα τριήμερα των αγώνων να γίνουν... διήμερα.

Bernie Collins

Η μηχανικός από τη Βόρεια Ιρλανδία άλλαξε καριέρα το 2023, αφού από την Aston Martin βρέθηκε φέτος στα μικρόφωνα του Sky Sports και την κάλυψη της Formula 1. Κάπως έτσι, δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει τον προβληματισμό και τη σκέψη της όσον αφορά το φορμάτ που έχει αυτή τη στιγμή η κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν σε τι αλλαγές θα προχωρούσε στους κανονισμούς εφόσον κατείχε την ανάλογη θέση εξουσίας, απάντησε χωρίς κανένα δισταγμό πως θα ήθελε τα τριήμερα των Grand Prix να γίνουν μικρότερα και πιο συγκεκριμένα να γίνουν διήμερα.

Αναλυτικά, δήλωσε: «Εγώ απλά θα ξεφορτωνόμουν τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Θα ξεφορτωνόμουν το στάνταρ τριήμερο και την Παρασκευή. Θα κράταγα μόνο το τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών, τις κατατακτήριες και τον αγώνα, άρα μόνο δύο μέρες δράσης».

«Η Παρασκευή αυτή τη στιγμή είναι καλή, επειδή δίνει στους νεαρούς οδηγούς τη δυνατότητα να οδηγήσουν και να νιώσουν το μονοθέσιο περισσότερο. Ωστόσο, θα ήθελα να βλέπω λιγότερο ελεύθερα (δοκιμαστικά) και περισσότερη αντίδραση των ομάδων στα γενόμενα την ώρα του αγώνα».

«Θα ήθελα πολύ να βλέπω μόνο ένα μέρος ελεύθερων δοκιμαστικών και μετά να πηγαίναμε απευθείας στις κατατακτήριες» τονίζει η Collins.