Ο George Russell ελπίζει σε ένα καλύτερο πρόγραμμα αγώνων

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Το πρόγραμμα αγώνων της Formula 1 για το 2023 έχει προκαλέσει αίσθηση σε ομάδες και θαυμαστές, λόγω των πολυάριθμων αγώνων και των μεγάλων αποστάσεων –σε μικρό χρονικό διάστημα. Ξεκινώντας με δύο αγώνες στην αραβική χερσόνησο, ο τρίτος αγώνας διεξήχθη στην Αυστραλία, ενώ ο τέταρτος θα πραγματοποιηθεί στο Αζερμπαϊτζάν. Από εκεί, η δράση θα μεταφερθεί στο Μαϊάμι, ενώ αργότερα ακολουθούν τρία συνεχόμενα αγωνιστικά τριήμερα στην Ευρώπη.

George Russell

Οι μετακινήσεις αυτές, λοιπόν, φαίνονται μάλλον άσκοπες και δε συμβαδίζουν με τους στόχους της Formula 1 περί βιωσιμότητας. Αυτή είναι και η άποψη του οδηγού της Mercedes, George Russell. «Νομίζω ότι συνολικά έχουμε ισχυρή συμμετοχή και ο Stefano [Domenicali] είναι πάντα πρόθυμος να ακούσει τις απόψεις μας και να συζητήσει,» είπε ο Βρετανός.

«Υπάρχει προφανώς μεγάλη συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο είναι βιώσιμο το πρόγραμμα, μεταπηδώντας από τη Μέση Ανατολή στην Αμερική και πίσω στην Ευρώπη, και νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια αυτό θα βελτιωθεί,» εξήγησε. «Πιστεύω ότι δε βγάζει νόημα σε πολλούς θαυμαστές.»

Ήδη από την ανακοίνωση του προγράμματος πέρσι, όλες οι ομάδες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους από την πυκνότητα των αγώνων, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 3.000 άτομα μετακινούνται κάθε αγωνιστικό τριήμερο.