Πριν το τέλος της χρονιάς θα αρχίσει δοκιμές η Audi

×

Κώστας Λεώνης

Μπορεί να απομένουν αρκετά χρόνια μέχρι το 2026 που η Audi θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο της στη Formula 1 όμως οι Γερμανοί βρίσκονται ήδη ένα βήμα πριν τις πρώτες τους δοκιμές. Με εγκατεστημένο προσωπικό στη βάση του προγράμματος στο Neuburg που αυτή την στιγμή αριθμεί 260 άτομα και που τελικά θα φτάσει τα 300 άτομα στο τέλος του 2023, η Audi δείχνει τα δόντια της αλλά και το βάθος του προϋπολογισμού που έχει δεσμεύσει για να σημειώσει επιτυχίες στα Grand Prix.

Audi

Σε επίπεδο ανθρώπων η Audi έχει κρατήσει μια βάση από προσωπικό που είχε συμμετοχή στα πρόσφατα αγωνιστικά της προγράμματα και την εμπλουτίζει με νέα στελέχη με εμπειρία στη Formula 1. Στην επιθετική πολιτική προσλήψεων της Audi είχε αναφερθεί άλλωστε πρόσφατα και ο Helmut Marko παρατηρώντας πόσο δύσκολο είναι για την Red Bull Powertrains να προσελκύσει το κατάλληλο ταλέντο. Σε επίπεδο εξοπλισμού η βάση του Neuburg, που στεγάζεται σε ένα κτίριο 3 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, αναβαθμίζεται με επιπλέον ειδικούς πάγκους δοκιμών κινητήρων.

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Shanghai οι άνθρωποι της εταιρίας έδωσαν μια ένδειξη της προόδου που έχουν κάνει επιβεβαιώνοντας ότι ένα μονοκύλινδρο πρωτότυπο βρίσκεται ήδη σε δοκιμές από το τέλος του 2022. Παράλληλα, η Audi κατασκευάζει το πρώτο πλήρες σύνολο με θερμικό κινητήρα, ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία και μονάδα ελέγχου, όλα σύμφωνα με τους κανονισμούς του 2026. Το σύνολο αναμένεται να είναι έτοιμο για δοκιμές πριν το τέλος της χρονιάς και φυσικά θα αποτελέσει τη βάση για την εξέλιξη που θα ακολουθήσει μέχρι την επίσημη είσοδο της εταιρίας στη Formula 1.

Ο CEO και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Audi Markus Duesmann, που έχει ξαναζήσει ένα πρόγραμμα Formula 1 στη θητεία του στην BMW, δήλωσε: “Είμαστε σίγουροι ότι η εμπλοκή μας στη Formula 1 θα δυναμώσει το σπορ προφίλ μας. Η Formula 1 συνεχώς μεγαλώνει την παγκόσμια της απήχηση και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τόσο σε νεανικά κοινά όσο και στην πιο σημαντική αγορά μας, την Κίνα”. Με το grand prix της Ασιατικής χώρας να αναμένεται να επιστρέψει επιτέλους στο πρόγραμμα το 2024, αυτή η ανοδική πορεία που είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις εταιρίες που εμπλέκονται στη Formula 1 σίγουρα θα συνεχιστεί με ορμή.