Lando Norris για Oscar Piastri: «Με κρατάει σε εγρήγορση»

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Μπορεί η McLaren να αντιμετωπίζει ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν του 2023, όμως έχει κληθεί να αφομοιώσει έναν νέο οδηγό στα δεδομένα του αθλήματος. Ο Oscar Piastri έφτασε στη Formula 1 με υψηλές προσδοκίες, την ώρα που ο Lando Norris προσπαθεί να επιβάλει την κυριαρχία του ως πρώτος οδηγός της ομάδας. Ωστόσο, ο Βρετανός θεωρεί σημαντική τη συνεισφορά και την πρόοδο του καινούριου teammate του.

Lando Norris

«Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά,» είπε ο Norris για τον Piastri. «Νομίζω ότι έχει κατανοήσει καλά το μονοθέσιο και, προφανώς, δεν είναι ένα εύκολο μονοθέσιο. Σίγουρα με κρατάει σε εγρήγορση,» παραδέχτηκε.

«Σε γενικές γραμμές, και οι δύο θέλουμε το ίδιο πράγμα και νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Οπότε, κι από τις δύο πλευρές, τόσο εκτός όσο κι εντός πίστας, κάναμε μία καλή αρχή,» πρόσθεσε.

Η McLaren έχει ήδη ανακοινώσει πληθώρα αλλαγών, τόσο ως προς την εξέλιξη του μονοθεσίου όσο και σε διοικητικό επίπεδο, σε μία προσπάθεια ανάκαμψης. Θα καταφέρει η βρετανική ομάδα να διορθώσει τα λάθη της σε τέτοιο χρόνο, ώστε να εμπλακεί στη μάχη των μεσαίων θέσεων του πρωταθλήματος κατασκευαστών;