Τηλεδιάσκεψη για την ποινή στον Sainz

×

Οι αγωνοδίκες της Formula 1 θα πραγματοποιήσουν μια τηλεδιάσκεψη στις 18 Απριλίου, για να αποφασίσουν εάν υπάρχουν λόγοι αναθεώρησης της ποινής που επιβλήθηκε στον οδηγό της Ferrari, Carlos Sainz, στο grand prix της Αυστραλίας.

Η διοργανώτρια αρχή (FIA) ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ο Ισπανός «πιλότος» και οι εκπρόσωποι της ιταλικής ομάδας κλήθηκαν να παραστούν στην ακρόαση.

Carlos Sainz

Ο επικεφαλής των μονοθέσιων της FIA, Νικόλας Τομπάζης, ζήτησε από τους αγωνοδίκες να εξετάσουν το αίτημα της Ferrari για αναθεώρηση της ποινής αφαίρεσης των πέντε δευτερολέπτων και να αποφασίσουν εάν υπήρχε ή όχι ένα «σημαντικό και σχετικό νέο στοιχείο».

Εάν αποφασίσουν ότι υπάρχει τέτοιο στοιχείο, θα συγκαλέσουν νέα ακρόαση για να ξανανοίξει η έρευνα σχετικά με το περιστατικό στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

Τα αποτελέσματα θα κυμαίνονταν από τη διατήρηση της ποινής ως έχει, την επιβολή διαφορετικής ή, την πλήρη ανατροπή της.

Η τιμωρία, μετά από μια σύγκρουση με τον οδηγό της Aston Martin, Fernando Alonso στην τελική επανεκκίνηση, «έριξε» τον Sainz από την 4η στην 12η θέση, αφήνοντας χωρίς βαθμό την Ferrari, μιας και ο έτερος οδηγός της, Charles Leclerc, είχε εγκαταλείψει από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Carlos Sainz - Fernando Alonso

Συνέπειες για τον Alonso δεν υπήρξαν, με την κόκκινη σημαία του αγώνα και τη σειρά να επιστρέφει στην προηγούμενη γραμμή εκκίνησης πριν οι οδηγοί ακολουθήσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας στον τερματισμό.

Ο Ισπανός, δις παγκόσμιος πρωταθλητής, είδε την καρό σημαία από την τρίτη θέση σε τρίτο σερί αγώνα.

Η Ferrari υπέβαλε το αίτημα της επανεξέτασης την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιο είναι το νέο σημαντικό στοιχείο που έχει προκύψει.