Abu Dhabi 2021: Αίτηση φιλάθλων για μετατροπή του αποτελέσματος

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Τις 100.000 υπογραφές έχει συλλέξει ένας δυσαρεστημένος φίλαθλος ο οποίος ξεκίνησε δημοσκόπηση στο διαδίκτυο για την μετατροπή του αποτελέσματος στο Abu Dhabi του 2021, με στόχο τη δικαίωση του Lewis Hamilton.

Οι 12 Δεκεμβρίου του 2021, είναι μία ημερομηνία η οποία γράφτηκε στην ιστορία της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα γεγονότα και οι αναμνήσεις εκείνης της μέρας, είναι νωπά στις μνήμες των φιλάθλων ακόμα και ενάμισι χρόνο μετά. Τόσο πολύ που μερικοί έχουν μπει στη διαδικασία να μαζέψουν υπογραφές με έναν στόχο ουτοπικό, να μετατρέψουν το αποτέλεσμα υπέρ του Βρετανού πρωταθλητή.

Lewis Hamilton

Το θέμα αναζωπυρώθηκε, όταν ο υπεύθυνος εκείνης της αμφισβητούμενης απόφασης, Michael Masi βρέθηκε στη χώρα του για τον 3ο γύρο της Formula 1, στην Αυστραλία πριν δύο εβδομάδες. Ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στα πάντοκ μετά το συμβάν και αρκετοί δεν χάρηκαν καθόλου που τον ξανά είδαν.

Η επανεμφάνισή του έκανε αρκετούς δημοσιογράφους να αναρωτιούνται, ενώ ο ίδιος ο Hamilton τόνισε χαρακτηριστικά πως «Δεν θέλω να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν υπάρχει λόγος». Η απάντηση των φανατικών του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, ήταν εξίσου ισχυρή με τη λιτή του απάντηση.

Πιο συγκεκριμένα, τη δημοσκόπηση ξεκίνησε ο Patel Gordon-Bennett στο Change.Org και έχει γίνει αρκετά γνωστή, καθώς ανανεώνεται συνεχώς με νέες υπογραφές με στόχο τη διαμαρτυρία για το αποτέλεσμα του Grand Prix στο Abu Dhabi το 2021.