Καλοδεχούμενη η διακοπή μετά τους πρώτους αγώνες

×

Κώστας Λεώνης

Μπορεί να συνέβη κατά κάποιο τρόπο από ατύχημα, δηλαδή από την ακύρωση του αγώνα στην Κίνα, όμως η διακοπή των τεσσάρων εβδομάδων είναι καλοδεχούμενη για τους ανθρώπους της Formula 1 μετά από το πολύ απαιτητικό ξεκίνημα της σεζόν. Τόσο ο Otmar Szafnauer όσο και ο Guenther Steiner έδωσαν δημοσίως ψήφο εμπιστοσύνης με τον επικεφαλής της Alpine να πηγαίνει λίγο παραπέρα προτείνοντας την καθιέρωση της.

Guenther Steiner

“Αυτή η διακοπή, αν και απρογραμμάτιστη, σε ένα καλεντάρι με 23 αγώνες και με πολλούς από αυτούς σε διαδοχικά τριήμερα είναι θετική. Είναι καλό να έχεις μια διακοπή τώρα, μια τον Αύγουστο και μια τα Χριστούγεννα. Ίσως στο μέλλον να πρέπει να ληφθεί υπόψιν όταν θα φτιάχνεται το πρόγραμμα. Ξέρω ότι η σεζόν μόλις ξεκίνησε αλλά πολλοί από τους ανθρώπους μας δούλεψαν σκληρά όλο το χειμώνα προετοιμάζοντας τα μονοθέσια πρώτα για τις δοκιμές και μετά για τους αγώνες. Τώρα θα έχουν ένα μικρό διάλλειμα που θα τους βοηθήσει για αυτά που έρχονται”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λόγια του Steiner: “Το πλάνο εξέλιξης έχει καθοριστεί εδώ και καιρό οπότε οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο δε θα επωφεληθούν όμως η διακοπή θα είναι περισσότερο για αυτούς που ακολουθούν τους αγώνες. Είναι μια ευκαιρία να έχουν λίγη ξεκούραση γιατί η υπόλοιπη σεζόν θα είναι σκληρή. Στο μεταξύ η εξέλιξη στο εργοστάσιο θα συνεχιστεί αν και σίγουρα θα μας βοηθήσει ότι δε θα χρειαστεί να φέρουμε νέα εξαρτήματα σε έναν μακρινό αγώνα όπως θα ήταν η Κίνα”.

Οι ανησυχίες των επικεφαλής των ομάδων βέβαια, αν και έχουν πυκνώσει, έρχονται σε αντίθεση με τα όλο και πιο συχνά μηνύματα από πλευράς Liberty για περαιτέρω επέκταση του προγράμματος. Μένει βεβαίως να αποδειχθεί αν αυτή τη φορά οι ανησυχίες δεν εξαγοραστούν με μερικά εκατομμύρια ευρώ επιπλέον όπως συνήθως γίνεται.