Steiner: «Γελοίο το τρακάρισμα του Schumacher στην Ιαπωνία...»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Το άσχημο τρακάρισμα του Mick Schumacher στις ελεύθερες δοκιμές του 2022 στην Ιαπωνία, θυμήθηκε ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner. Το γεγονός αυτό, κόστισε 700.000 δολάρια στην αμερικάνικη ομάδα της Formula 1 και έκανε τον Ιταλό μηχανικό ακόμα πιο δύσπιστο ως προς τις ικανότητες του νεαρού Schumacher.

Guenther Steiner

Ο 24χρονος Γερμανός, κόστισε συνολικά στη Haas το 2022, περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τις επισκευές των μονοθεσίων του. Με ομόφωνη απόφαση της ομάδας, η θητεία του Schumacher δεν κράτησε πάνω από ένα χρόνο στους Αμερικάνους, το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε και στη θέση του ήρθε ο έμπειρος και πιο “φθηνός” σε απολαβές, Nico Hulkenberg.

Ο Steiner στο νέο του βιβλίο «Surviving to Drive», αποκαλύπτει πόσο δυσαρεστημένος ήταν με εκείνο το γεγονός στην Ιαπωνία, λέγοντας ουσιαστικά πως αυτό ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

«Έγινε στον ****** γύρο εισόδου! Στον γύρο εισόδου!» τονίζει έντονα ο Ιταλός στο βιβλίο του και συνεχίζει:

«Σίγουρα, ήταν πολύ βρεγμένη η πίστα, αλλά κανένας δεν κατάφερε να βγάλει το μονοθέσιό του εκτός, ενώ γύρναγε στα πιτς. Χάσαμε μέσα σε πέντε λεπτά ένα μονοθέσιο και μετά έπρεπε να φτιάξουμε άλλο. Δεν μπορώ να έχω έναν οδηγό τον οποίο δεν εμπιστεύομαι να φέρει το μονοθέσιό του μέσα με ασφάλεια, οδηγώντας αργά».

«Είναι απλά γελοίο, ****. Σε πόσους θα μπορούσαμε να δώσουμε δουλειά με 700.000 δολάρια; Και εγώ έπρεπε μετά να τα βρω αυτά τα χρήματα» αναφέρει κατά γράμμα στο βιβλίο του ο Steiner.