Έφεση της Ferrari κατά της ποινής του Sainz

×

Η Ferrari άσκησε έφεση κατά της ποινής των 5 δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στον Carlos Sainz στο γκραν πρι της Αυστραλίας, η οποία έφερε τον Ισπανό από την 4η στην 12η θέση, εκτός, δηλαδή, της βαθμολογούμενης ζώνης.

Ο «πιλότος» της ιταλικής ομάδας «ήταν απελπισμένος την Κυριακή», όπως ανέφερε το «αφεντικό» της «Σκουντερία», Fred Vasseur, ο οποίος πρόσθεσε ότι «υποβάλλαμε αίτημα για αναθεώρηση της απόφασης.

Carlos Sainz - Fernando Alonso

Το καταθέσαμε ήδη στην FIA». Να σημειωθεί ότι η Ferrari είχε ήδη «χάσει» τον Charles Leclerc, στο ίδιο αγώνα, μετά από ατύχημα στον πρώτο κιόλας γύρο.

Ο Sainz τιμωρήθηκε επειδή χτύπησε την Aston Martin του Fernando Alonso και τον ανάγκασε σε περιστροφή. «Ελπίζουμε να έχουμε τουλάχιστον μια ανοιχτή συζήτηση μαζί τους (τις αρχές της FIA)», είπε ο Vasseur, προσθέτοντας πως «είναι επίσης για το καλό του αθλήματος, να μην λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις όταν, μάλιστα, υπάρχουν τρία ατυχήματα στην ίδια στροφή και όχι την ίδια απόφαση (...) Είχαμε την εντύπωση ότι το περιστατικό μεταξύ Gasly και Ocon θ' αντιμετωπιζόταν με λίγο διαφορετικό τρόπο».