Krack: «Ας μη βγάζουμε τόσο νωρίς συμπεράσματα»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Προσοχή επέστησε ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack λέγοντας ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς στη σεζόν για να ξέρει αυτός και η ομάδα του αν ανήκουν στα ίδια στάνταρ με τη Ferrari και τη Mercedes το 2023.

Παρόλα αυτά, ο Λουξεμβουργιανός μηχανικός παραδέχτηκε πως η ομάδα του έχει πάρει αρκετά τα πάνω της μετά τα αποτελέσματα και τη δύναμη που επέδειξε σε τρεις διαφορετικές πίστες. Ταυτόχρονα, επέμεινε ότι οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές και αυτό θα φανεί από τριήμερο σε τριήμερο.

Mike Krack

Ο Fernando Alonso πήρε το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του στη Μελβούρνη, ενώ ο Lance Strol πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κυνηγώντας την Alpine του Pierre Gasly και τη Ferrari του Carlos Sainz. Εν τέλει, τερμάτισε 4ος μιας και ο Γάλλος εγκατέλειψε και ο Ισπανός δέχτηκε ποινή. Στις κατατακτήριες, η Aston Martin νικήθηκε από τη Ferrari στο Q1 και στο Q2 και από τη Mercedes στο Q3. Συνολικά όμως, η βρετανική ομάδα έχει το δεύτερο ή το τρίτο πιο γρήγορο μονοθέσιο μέχρι τώρα στη σεζόν.

Ο Mike Krack, μίλησε σχετικά με αυτό το τεράστιο βήμα που έχει γίνει από τη περσινή σεζόν:

«Σίγουρα είναι πολύ ενθαρρυντικό που είμαστε ακόμα ανταγωνιστικοί, έχουμε περάσει από τρεις πίστες με διαφορετικά χαρακτηριστικά η κάθε μία. Το να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις τρεις, προφανώς σημαίνει πως μπορούμε να έχουμε αυτοπεποίθηση και σε άλλες πίστες».

«Το εύρος στο καλεντάρι είναι πολύ μεγάλο και διαφορετικό. Έχουμε το Μπακού με τις τεράστιες ευθείες και αργότερα το Μονακό που δεν έχει καθόλου ευθείες. Οπότε, όλα αυτά θα μεταθέσουν τις ομάδες μπρος - πίσω. Και για αυτό πάντα λέω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μη βγάζουμε πολλά συμπεράσματα από έναν αγώνα» τόνισε αρχικά ο Krack και συνέχισε:

«Δεν μπορείς να λες μετά από έναν αγώνα πως βρίσκεσαι εκεί ή εδώ. Χρειάζεσαι περισσότερα δεδομένα και δείγματα, για να καταλάβεις πραγματικά που βρίσκεσαι. Είδατε στο Μπαχρέιν, ότι ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί ενάντια πολλών ομάδων. Στη Τζέντα ήμασταν απλά καλοί και στη Μελβούρνη έπρεπε να παλέψουμε».

«Οπότε, αν πάρουμε και δούμε όλα τα δεδομένα μέχρι τώρα, θα καταλάβει κανείς πως οι αποστάσεις με τους αντιπάλους είναι πολύ μικρές» τόνισε ο επικεφαλής της Aston Martin.