Szafnauer για Gasly και Ocon: «Και οι δύο απολογήθηκαν»

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Το Grand Prix της Αυστραλίας ήταν ένα άκρως απογοητευτικό –και δαπανηρό- για την Alpine, εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ του Pierre Gasly και του Esteban Ocon κατά τη δεύτερη επανεκκίνηση, μετά τη δεύτερη κόκκινη σημαία. Λόγω του χάους που επικράτησε στην πίστα, βγήκε τελικά και τρίτη κόκκινη σημαία. Ωστόσο, η σύγκρουση μεταξύ των δύο Γάλλων δε διερευνήθηκε περαιτέρω και θεωρήθηκε αγωνιστικό συμβάν.

Gasly - Ocon

Ο αρχηγός της ομάδας, Otmar Szafnauer, προσπάθησε να περιγράψει το κλίμα που επικρατεί, ιδιαίτερα ανάμεσα στους οδηγούς. «Και οι δύο απολογήθηκαν, άρα και οι δύο πίστεψαν ότι διαδραμάτισαν τον ρόλο τους,» εξήγησε. «Ήταν χαοτικά εκεί έξω.»

Παρόλα αυτά, ο Ρουμάνος αρχηγός επεσήμανε την ανάγκη διαλεύκανσης του περιστατικού –εσωτερικά- ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. «Είναι κρίμα που συγκρούστηκαν. Όσο κι αν δε θέλουμε να κατηγορήσουμε κάποιον, δε νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό. Το σωστό είναι να μάθουμε από αυτό. Υπάρχει μεγάλο χάος εκεί έξω και πρέπει να λαμβάνουμε γρήγορες αποφάσεις,» κατέληξε.

Το συμβάν αυτό στέρησε από τη γαλλική ομάδα σημαντικούς βαθμούς, καθώς «έπεσε» στην  6η θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος οδηγών.