O Wolff δεν έχει εναλλακτικό πλάνο αν ο Hamilton εγκαταλείψει τη Formula 1

×

Του Κώστα Λεώνη

Μπορεί να είμαστε ακόμη στους πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν όμως δουλειά κάθε team manager στη Formula 1 είναι να σχεδιάζει για το μέλλον. Από τις κορυφαίες ομάδες αυτός με το μεγαλύτερο ίσως ερωτηματικό σε σχέση με το οδηγικό δίδυμο που θα συνεχίσει να εμπιστεύεται είναι ο Toto Wolff. Βλέπετε ο Lewis Hamilton εξακολουθεί να μην έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στην Mercedes, εκκρεμότητα που παραμένει ανοιχτή εδώ και μήνες. Είναι παιχνίδι για λίγη έξτρα δημοσιότητα ή αφού υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; Μόνο οι δυο τους το ξέρουν στα σίγουρα.

Toto Wolff

Ο Wolff σε δηλώσεις του στο Autosport έριξε νερό στον μύλο: “μπορεί να ακούγεται αφελές όμως δυσκολεύομαι να σκεφτώ εναλλακτικό πλάνο όταν το βασικό πλάνο (της παραμονής του Hamilton) είναι αυτό που προτιμώ. Δε θέλω να μπω σε διαπραγματεύσεις με άλλους οδηγούς από την στιγμή που είμαι χαρούμενος με αυτούς που έχω ήδη, αυτό είναι σίγουρο. Προς το παρόν δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο, ο Lewis είναι το βασικό”. Και αν ο Hamilton αποφασίσει να αποσυρθεί; Ο Wolff πιστεύει ότι θα το μάθει εγκαίρως: “πιστεύω ότι θα μας το πει νωρίς, δεν νομίζω ότι ο Lewis θα μας πει μια μέρα δεν μπορώ άλλο, φεύγω αύριο. Ένας οδηγός μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις για το μέλλον του αλλά ο Lewis αισθάνεται πάντα υπεύθυνος για την ομάδα και δε θα μας φέρει σε δύσκολη θέση”.

Θα έλεγε κανείς ότι μέχρι εδώ οι δηλώσεις του Wolff είναι οι κλασικές πολιτικά ορθές που μας έχει συνηθίσει. Είναι η τελευταία του φράση όμως που αποτελεί παραφωνία και ίσως δείχνει ότι τελικά υπάρχει και φωτιά, όχι μόνο καπνός: “σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι αν είσαι μια ομάδα που είναι ελκυστική για τους οδηγούς, τότε θα βρεις λύσεις”. Η Mercedes μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην είναι η κυρίαρχη δύναμη στη Formula 1 αλλά σίγουρα παραμένει κορυφαία και άρα ελκυστική για κάθε οδηγό του grid. Άλλωστε έχοντας ήδη δεσμευμένο τον George Russell με πολυετές συμβόλαιο ο Wolff μπορεί να είναι ήσυχος ότι ως ένα βαθμό είναι καλυμμένος για κάθε απόφαση που θα πάρει ο Hamilton. Και ίσως εκεί είναι το πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Lewis.