Η μορφή που θέλει να δώσει ο Domenicali στην F1 και η απειλή του Verstappen

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Τα σχόλια του προέδρου της Formula 1, Stefano Domenicali περί αλλαγών στη μορφή που έχουν τα τριήμερα ενός Grand Prix έφεραν πληθώρα αντιδράσεων στον κόσμο του αθλήματος. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Max Vertsappen και ο Ιταλός έχουν πολύ διαφορετική άποψη για το πώς πρέπει να είναι ένα τριήμερο αγώνα.

Stefano Domenicali

Ο Domenicali, δείχνει να θέλει να φέρει επανάσταση στον τρόπο διεξαγωγής ενός Grand Prix και η ιδέα του έκανε από μόνη της τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull Racing να απειλεί με έξοδό του από τη Formula 1 σε περίπτωση που το σχέδιο του Ιταλού έρθει εις πέρας. Η ιδέα του Domenicali, περιλαμβάνει μόνο ένα session ελεύθερων δοκιμαστικών, δύο session κατατακτήριων δοκιμών, έναν αγώνα σπριντ και το παραδοσιακό Grand Prix της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της F1, δικαιολόγησε τη σκέψη του λέγοντας πως τα ελεύθερα δοκιμαστικά είναι κάτι που «δεν αρέσει στον κόσμο», δίνοντας έτσι το έναυσμα για περισσότερους αγώνες σπριντ στο μέλλον.

Τα σχέδια αυτά, δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν από πουθενά και είναι απλά σκόρπιες σκέψεις και ιδέες του Domenicali. Ωστόσο, μερικοί δεν άργησαν καθόλου να αντιδράσουν στο άκουσμα και μόνο μίας τέτοιας περίπτωσης.

Πρώτος ο Max Verstappen τόνισε πως «Ελπίζω να μην έχουμε πολλές αλλαγές, γιατί δε θα είμαι για πολύ καιρό εδώ αν γίνει κάτι τέτοιο. Ακόμα κι αν αλλάξει η μορφή του τριημέρου, δεν νομίζω ότι είναι στο DNA της Formula 1 οι αγώνες σπριντ».