Vasseur: «Κάναμε τεράστιο βήμα μπροστά στην Αυστραλία»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Με θετική διάθεση και σκέψη αποχώρησε η Ferrari από την Αυστραλία, έχοντας βελτιώσει κατά πολύ τα προβλήματά της όσον αφορά τον ρυθμό αγώνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Fred Vasseur.

Fred Vasseur

Η Ferrari είχε μία καταστροφική Κυριακή (2/4) στη Μελβούρνη, καθώς απέτυχε να αποσπάσει βαθμούς από το Grand Prix μετά την εγκατάλειψη του Charles Leclerc στον πρώτο γύρο και την ποινή στον Carlos Sainz η οποία τον έριξε στη 12η θέση. Παρά την εμφανέστατη απογοήτευση, ο Vasseur είπε μετά τον αγώνα, πως η ομάδα του πήρε τουλάχιστον μερικές απαντήσεις σχετικά με τις ικανότητές της σε ρυθμό αγώνα.

Παρότι ο Leclerc δεν είχε την ευκαιρία να δει αν η στρατηγική της Ferrari θα πετύχαινε, ο Sainz είχε καλό ρυθμό αγώνα και ανέβαινε θέσεις με στόχο να κυνηγήσει το βάθρο. Μάλιστα, ανέκτησε την 4η θέση πριν την τελευταία επανεκκίνηση και το περιστατικό με τον Fernando Alonso.

Με όλα τα γεγονότα κατά νου, ο Vasseur ανέφερε μετά το Grand Prix:

«Είμαστε λίγο απογοητευμένοι μετά από όλα αυτά. Αλλά συνολικά, νομίζω πως η διάθεσή μας είναι θετική, διότι κάναμε ένα τεράστιο βήμα μπροστά από θέμα απόδοσης στον αγώνα και θα “χτίσουμε” την υπόλοιπη σεζόν πάνω σε αυτό. Θα είμαι αισιόδοξος και θα συνεχίσω να πιέζω ξανά και ξανά».

«Πιστεύω, ότι γενικά κάναμε ένα αξιοπρεπές βήμα εμπρός. Χθες (το Σάββατο), ήμασταν εκνευρισμένοι μετά τις κατατακτήριες, διότι είχαμε την αίσθηση πως δεν τα κάναμε όλα όπως πρέπει, αλλά ο ρυθμός υπήρχε» είπε αρχικά ο Γάλλος και συνέχισε μιλώντας για τον 4ο γύρο στο Αζερμπαϊτζάν:

«Τα πράγματα έτσι είναι τώρα. Πρέπει να πάρουμε τα θετικά και να “χτίσουμε” πάνω σε αυτά για τους επόμενους αγώνες. Ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας πολύ καλά μετά τη Τζέντα και ο ρυθμός μας ήταν καλός. Ο Carlos κατάφερε να τον χρησιμοποιήσει μετά την πρώτη κόκκινη σημαία και να επαναφέρει τον εαυτό του στις πρώτες θέσεις» τα λόγια τους επικεφαλής της Ferrari.