Horner: Ανακουφισμένος που οι οδηγοί του απέφυγαν το χάος στην Αυστραλία

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο αρχηγός της Red Bull Racing, Christian Horner, φάνηκε ανακουφισμένος που οι οδηγοί του δεν ενεπλάκησαν στις συγκρούσεις και τις ποινές που έπληξαν το άκρως επεισοδιακό Grand Prix της Αυστραλίας.

Christian Horner

Η Red Bull Racing ήταν μία εκ των τεσσάρων ομάδων που κατόρθωσαν να επιστρέψουν και τα δύο μονοθέσιά τους άθικτα στα γκαράζ, ύστερα από το χάος των τριών κόκκινων σημαιών. Για αυτό, ο Horner δήλωσε ευγνώμων που οι Max Verstappen και Sergio Perez δεν έπεσαν «θύματα» κάποιου συμβάντος.

«Είχαμε δύο μέτριες εκκινήσεις στις δύο πρώτες προσπάθειες,» είπε ο Βρετανός αναφερόμενος στον Ολλανδό πρωταθλητή, «αλλά τελειοποίησε την τρίτη και όλο το χάος εκτυλίχθηκε πίσω του, στο οποίο ευτυχώς δε συμμετείχαμε.»

Και όντως ο Verstappen κατόρθωσε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να κερδίσει τον αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον Lewis Hamilton και τον Fernando Alonso. Ο teammate του Ολλανδού, Sergio Perez, κατόρθωσε να ανέλθει στην 5η θέση, ενώ ο ίδιος είχε εκκινήσει από την pit lane. Διόλου άσχημα για την αυστριακή ομάδα, που προηγείται ήδη με 58 βαθμούς έναντι της δεύτερης Aston Martin.