Jean Todt για Michael Schumacher: «Ας τον αφήσουμε ήσυχο»

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο πρώην πρόεδρος της FIA, Jean Todt, είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Michael Schumacher, μετά από το ατύχημά του τον Δεκέμβριο του 2013. Η κατάσταση του Γερμανού είναι ίσως το καλύτερα φυλασσόμενο μυστικό στην μακρόχρονη ιστορία της Formula 1, καθώς τόσο η σύζυγός του όσο και τα παιδιά του έχουν αποφασίσει να κρατήσουν κρυφή οποιαδήποτε πτυχή του συμβάντος αλλά και των ιατρικών δεδομένων.

Jean Todt

Σχεδόν 10 χρόνια μετά το ατύχημα, και ύστερα από μεγάλη μάχη για τη διαφύλαξη της ιδιωτικότητας της οικογένειας Schumacher, ο Todt απαιτεί τον σεβασμό προς το αίτημα αυτό. «Ας τον αφήσουμε ήσυχο,» είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος. «Σεβόμαστε την επιθυμία για ιδιωτικότητα από την Corinna και τα παιδιά της, παρόλο που γνωρίζουμε ότι το ατύχημα είχε τις επιπτώσεις του.»

«Αλλά όποιος λέει ότι γνωρίζει κάτι, δε γνωρίζει τίποτα,» κατέστησε ξεκάθαρο ο Todt. «Πάντα πηγαίνω να τον δω. Εκείνος και η οικογένειά του είναι δική μου οικογένεια.» Οι καλές σχέσεις του Γάλλου με τον Γερμανό οδηγό διατηρήθηκαν ακόμη και μετά την αναχώρηση του τελευταίου από την ομάδα της Ferrari, στην οποία ο Todt διατέλεσε καθήκοντα αρχηγού κατά την κυριαρχία της.