Norris: «Άθλιες οι γόμες της Pirelli...»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

«Άθλια» χαρακτήρισε ο Lando Norris τα ελαστικά της Pirelli μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, αναφέροντας πως «δεν ανήκουν στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού». Ο λόγος για αυτή την έκρηξη του Βρετανού, δεν ήταν άλλος από το χάος που προκλήθηκε στη δεύτερη επανεκκίνηση του αγώνα με τον 23χρονο να εξηγεί τι ακριβώς συνέβη.

Lando Norris

Η δεύτερη κόκκινη σημαία που ήρθε μετά το χτύπημα του Kevin Magnussen στον τοίχο, έκανε όλες τις ομάδες να αλλάξουν σε φρέσκια μαλακή γόμα για την τελευταία εκκίνηση από τη σχάρα και με τον αγώνα να θέλει μόνο δύο γύρους για την ολοκλήρωσή του. Ο αγώνας όμως, σταμάτησε απότομα ξανά, μετά τον χαμό που προκλήθηκε στη στροφή 1, όπου οι Fernando Alonso, Logan Sargeant, Nyck de Vries και τα δύο Alpine χτυπήθηκαν και πλην του Ισπανού όλοι βγήκαν εκτός.

Ο Norris χωρίς δισταγμό, έκανε νύξη στην Pirelli για τα λάστιχά της και για τον ρόλο τους στα περιστατικά, τονίζοντας «Δεν μπορώ ούτε να περιγράψω πόσο κακή ήταν η πρόσφυση». Ο Βρετανός ο οποίος εν τέλει τερμάτισε 6ος, έκανε λόγο και για τους αγωνοδίκες και τις πολλαπλές εκκινήσεις που επιλέχθηκαν ως λύση αντί του αυτοκινήτου ασφαλείας:

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους αγωνοδίκες, αλλά οι άνθρωποι που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν ξέρουν τι συμβαίνει εντός ενός μονοθεσίου. Είχαμε όλοι μαλακή γόμα και δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο μικρή πρόσφυση είχαμε στην πίστα».

 «Δεν είναι η κακή θερμοκρασία. Αλλά το λάστιχο δεν λειτουργεί όπως πρέπει και σε αυτή την επιφάνεια με αυτή τη θερμοκρασία ελαστικού, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο κακή είναι η πρόσφυση. Για αυτό είδατε τους πάντες να φεύγουν ευθεία στη στροφή 1 και να μπλοκάρουν οι ρόδες τους... Το λάστιχο δεν έφερνε κυριολεκτικά καμία πρόσφυση, οπότε έπρεπε να φρενάρουμε τόσο νωρίς, γεγονός που προκάλεσε χάος και περιστατικά» εξήγησε αναστατωμένος ο Norris.