Alonso: «Αυστηρή η ποινή στον Sainz...»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

«Αυστηρή και σκληρή» χαρακτήρισε ο Fernando Alonso την ποινή 5 δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στον Carlos Sainz για το συμβάν μεταξύ των δύο μετά τη δεύτερη επανεκκίνηση.

Fernando Alonso

Ανάμεσα στη στροφή 1 και 2, ο Sainz έκανε επιθετική κίνηση και βρήκε τον Alonso αναγκάζοντας έτσι την Aston Martin σε τετακέ. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής έπεσε έτσι από 3ος σε 12ος. Παρόλα αυτά, οι αγωνοδίκες πήραν μία αμφίβολη απόφαση η οποία έλεγε πως αφού βγήκε αυτοκίνητο ασφαλείας για να οδηγήσει την «ουρά», τότε έπρεπε η σειρά να μείνει όπως ξεκίνησε για την τελευταία επανεκκίνηση του αγώνα. Κάπως έτσι, ο Alonso δε βγήκε καθόλου ζημιωμένος από αυτή την κατάσταση και τερμάτισε τον αγώνα εύκολα και άνετα ως 3ος πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Carlos Sainz

Μεγάλος χαμένος από την άλλη, βγήκε ο Carlos Sainz. Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari σάστισε όταν έμαθε για την ποινή, γνωρίζοντας πως τα 5 δευτερόλεπτα είναι υπέρ αρκετά για να τον στείλουν τελευταίο, με τα μονοθέσια να είναι κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο στην τελευταία εκκίνηση. Το αποτέλεσμα όχι απλά τον άφησε τελευταίο και χωρίς βαθμούς, αλλά τον ανάγκασε να μιλήσει στους αγωνοδίκες προσωπικά, ένα θέμα που δεν είχε αίσια έκβαση για τον ίδιο και του επιβλήθηκαν 2 βαθμοί ποινής στην αγωνιστική του λισάνς.

Ο Alonso δεν άφησε ασχολίαστη την όλη ιστορία και όταν ρωτήθηκε, εξέφρασε τη σκέψη του: «Πιθανότατα η ποινή να είναι πολύ αυστηρή. Όλα είναι μέρος των αγώνων. Δεν έχω δει το ριπλέι, αλλά για μένα είναι πολύ σκληρή η ποινή».

Σε ερώτηση για το τι ακριβώς ένιωσε ότι συνέβη εκείνη τη στιγμή, ο Ισπανός απάντησε:

«Προφανώς, εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα ποιος με ακούμπησε. Στην τελευταία επανεκκίνηση, ο Carlos απ’ ό,τι φαίνεται με ακούμπησε στη στροφή 1. Δηλαδή, μόνο στη Τζέντα μέχρι τώρα είχα μία φυσιολογική εκκίνηση. Στο Μπαχρέιν, ο Lance με ακούμπησε στη στροφή 4, οπότε μάλλον είμαι πολύ ελκυστικός».

«Αλλά ευτυχώς το μονοθέσιό μας είναι αρκετά γερό. Οπότε δεν έχει σημασία αν μας ακουμπάνε» συμπλήρωσε ο Alonso.