Ο Sainz δέχθηκε επιπλέον ποινή μετά τη λήξη του αγώνα

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Το επεισοδιακό Grand Prix της Αυστραλίας προκάλεσε σύγχυση στους οδηγούς, τις ομάδες και τους θεατές, λόγω των αλλεπάλληλων κόκκινων σημαιών και ποινών. Η δεύτερη κόκκινη σημαία ήταν εκείνη που προκάλεσε το μεγαλύτερο χάος, καθώς κατά την επανεκκίνηση υπήρξαν πολλές επαφές μεταξύ των μονοθεσίων, ενώ τέσσερις οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, δύο γύρους πριν τη λήξη του αγώνα.

Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz της Ferrari ήταν ένας εκ των οδηγών που επλήγησαν περισσότερο από εκείνη την επανεκκίνηση, καθώς είχε μία επαφή με τον Fernando Alonso της Aston Martin, με αποτέλεσμα να ωθήσει τον τελευταίο σε μία περιστροφή εντός της πίστας, χάνοντας προς ώρας την τρίτη θέση. Ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής αμέσως παραπονέθηκε στην ομάδα του για την ξαφνική αυτή πτώση στην κατάταξη, ζητώντας να διερευνήσουν το συμβάν πριν την τρίτη και τελευταία επανεκκίνηση του αγώνα.

Πράγματι, πριν δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη του τελευταίου γύρου, αποδόθηκε στον οδηγό της Ferrari ποινή πέντε δευτερολέπτων, ο οποίος αντέδρασε έντονα στον ασύρματο και παρακάλεσε να ανακληθεί η ποινή, ώσπου να εξηγήσει στους αγωνοδίκες τι συνέβη. Όπως είναι σαφές, το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε, κι έτσι ο νεαρός Ισπανός κατέληξε εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας και, συγκεκριμένα, στη 12η θέση.

Σε συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα και πριν τη συνάντηση με τους αγωνοδίκες, ο Sainz ήταν εμφανώς απογοητευμένος. «Συγγνώμη, αλλά τώρα δεν μπορώ να μιλήσω,» είπε χαρακτηριστικά. «Θα επιστρέψω αφού πάω στους αγωνοδίκες,» εξήγησε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, η συνάντηση με τους αγωνοδίκες φάνηκε να χειροτερεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τον Ισπανό, ο οποίος αποχώρισε με δύο επιπλέον βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του λισάνς, λήγοντας εξ ολοκλήρου τη διερεύνηση του περιστατικού.