Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Grand Prix της Αυστραλίας

×

Max Verstappen – ΟΔΗΓΟΣ RED BULL RACING

Ήταν πολύ χαοτικά σήμερα, κάπως μπερδεμένα. Ειδικά η δεύτερη κόκκινη σημαία, θεωρώ ότι ήταν εντελώς αχρείαστη. Θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας ή ένα αυτοκίνητο ασφαλείας, στη χειρότερη περίπτωση. Βγήκε η δεύτερη κόκκινη σημαία και ουσιαστικά δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα, επειδή εκκινήσαμε με κρύα ελαστικά και το αυτοκίνητο ασφαλείας κινούταν αργά. Έτσι φτάνεις στο grid με παγωμένα ελαστικά. Όλοι είχαν πρόβλημα στην πρώτη στροφή, ειδικά τα μονοθέσια στην ακάθαρτη πλευρά. Κανείς δε συγκρούεται επίτηδες, όλοι άνοιξαν τη γραμμή τους ή είχαν επαφή. Ήταν απλώς χαοτικά.

Lewis Hamilton – ΟΔΗΓΟΣ MERCEDES

Κατ’ εμέ, αυτό είναι ένα απίθανο αποτέλεσμα για εμάς. Ήρθαμε εδώ, νομίζοντας ότι το μονοθέσιο είναι το ίδιο. Νομίζαμε πως θα ζοριζόμασταν για μερικούς αγώνες, μέχρι να βρούμε κάποιου είδους αναβάθμιση αργότερα. Αυτό μπορεί να ήταν πέντε αγώνες μακριά, οπότε λέγαμε ότι θα τα βγάλουμε πέρα με το ζόρι για πέντε αγώνες και θα δούμε πως θα τα πάμε.

Για εμάς, το να καταταχθούμε στις πρώτες δύο σειρές και μετά να είμαστε μάχη του 1-2, ήταν συναρπαστικό αλλά και ατυχές για τον George, γιατί τα πήγαινε πάρα πολύ καλά. Και το να έχω μία καταπληκτική μάχη με τον Fernando, ήταν φανταστικό.

Grand Prix Αυστραλίας

Fernando Alonso – ΟΔΗΓΟΣ ASTON MARTIN

Ήταν πολύ μπερδεμένο, μία μίξη συναισθημάτων. Αλλά η τρίτη και η τέταρτη θέση είναι ικανοποιητική για την ομάδα και πήραμε βαθμούς. Δεν ήταν εύκολος αγώνας. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε τον ρυθμό της Mercedes. Επίσης, η Alpine και η Ferrari με πίεζαν λίγο πίσω μου. Προσπάθησα να ωθήσω τον Λιούις σε λάθος σε όλον τον αγώνα, για να τον προφτάσω, αλλά οδήγησε εκπληκτικά, ως ο πρωταθλητής που είναι. Δεν έκανε κανένα λάθος. Θυμάμαι μόνο ένα μπλοκάρισμα στη 13η στροφή, σε 58 γύρους. Δεν ήταν δυνατό να τον πιέσουμε σήμερα, αλλά θα δεχθούμε την τρίτη θέση.

Pierre Gasly – ΟΔΗΓΟΣ ALPINE

Δεν έχω κάτι να πω. Είμαι απλώς πολύ απογοητευμένος. Θέλω να θυμάμαι τη θετική πλευρά, γιατί δεν περιμέναμε να παλεύουμε με μία Ferrari και να έχω τον Αλόνσο δίπλα μου, για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, δεν έχω κάτι να σχολιάσω.

Carlos Sainz – ΟΔΗΓΟΣ FERRARI

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω, είμαι πολύ θυμωμένος, πολύ απογοητευμένος. Δεν μπορώ να πω τίποτα, προτιμώ να πάω στους αγωνοδίκες για να μου αφαιρέσουν την ποινή, γιατί δεν νομίζω ότι την αξίζω. Είναι η πιο άδικη ποινή που έχω δει ποτέ.

Θα πάω πρώτα στους αγωνοδίκες και μετά θα περάσω από εδώ. Πρέπει έτσι κι αλλιώς να περάσω από συνέντευξη, διότι αν δεν περάσω θα μου ρίξουν κι άλλη ποινή.