Formula 3 Αυστραλία – αγώνας σπριντ: Νίκη στα χαρτιά για τον O’ Sullivan

×

Του Κώστα Λεώνη

Ο Franco Colapinto μπορεί να είδε πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα σπριντ της Formula 3 όμως ο τεχνικός έλεγχος έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη τόσο για αυτόν όσο για τους ομόσταυλούς του στην MP Motorsport. Κάποια εξαρτήματα στο κάτω μέρος των μονοθεσίων της ομάδας βρέθηκαν εκτός προδιαγραφών είτε λόγω των επισκευών που συνηθίζουν να κάνουν σε τέτοια σημεία οι μηχανικοί των ομάδων για λόγους εξοικονόμησης, είτε λόγω εσκεμμένης τροποποίησης. Σε κάθε περίπτωση τα τρία μονοθέσια τέθηκαν εκτός αποτελεσμάτων και έτσι η νίκη πέρασε στον Zak O’Sullivan και την Prema.

Formula 3 Αυστραλία

Στην πίστα η δράση διακόπηκε τρεις φορές από περιστατικά που επέβαλαν την εμπλοκή του αυτοκινήτου ασφαλείας. Στους λίγους γύρους που είχαμε δράση ο poleman Sebastian Montoya άντεξε την άκομψη επίθεση του rookie team mate Luke Browning όχι όμως και αυτές των πιο έμπειρων Colapinto και O’ Sullivan. Ειδικά η κίνηση του Βρετανού ήταν εξαιρετική από την εξωτερική και στο όριο σε μια πίστα που είχε υγρασία και έληξε με ένα θεαματικό ντριφτ. Ο γιος του σπουδαίου Juan Pablo Montoya διατήρησε τουλάχιστον μια θέση στο βάθρο γεμίζοντας χαρά την οικογένεια του που βρισκόταν στην πίστα.

Πιο πίσω η σκληρή μάχη των άλλων δυο οδηγών της Prema σημαδεύτηκε από μια μικρή επαφή που εδραίωσε τον Paul Aron στη τέταρτη θέση αλλά στοίχισε στον Dino Beganovic αφού ο Gabriele Mini εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση για να περάσει πέμπτος. Την βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Gabriele Bortoleto, Leonardo Fornaroli, Mari Boya και Gregoire Saucy.

Συνέχεια για το πρωτάθλημα με τον κύριο αγώνα στις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής αποκλειστικά στο Ant1+.