Formula 2 Αυστραλία – αγώνας σπριντ: Εύκολη νίκη για τον Hauger

×

Του Κώστα Λεώνη

Με μοναδικό αντίπαλο τον άστατο καιρό ο Dennis Hauger έγινε ο πέμπτος νικητής σε ισάριθμους αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 2. Ο Νορβηγός οδηγός της MP Motorsport ξεκίνησε από την pole, έστριψε πρώτος και ουσιαστικά ένιωσε απειλή από τον Jak Crawford μόνο στους πρώτους γύρους. Ούτε καν η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας στα μέσα του αγώνα δεν προβλημάτισε τον Red Bull junior που έκανε τα πάντα σωστά και με τους βαθμούς που κατέκτησε μπήκε για τα καλά στην μάχη του τίτλου.

Formula 2 Αυστραλία

Πίσω του οι rookies Crawford και Kush Maini συμπλήρωσαν το βάθρο με τον Ινδό της Campos Racing να έχει σαφώς πιο περιπετειώδη αγώνα. Στο γύρο αναγνώρισης ήταν ένας από τους τρεις οδηγούς που έχασαν τον έλεγχο του μονοθέσιού τους στη βρεγμένη πίστα αλλά ο μοναδικός που απέφυγε τις προστατευτικές μπαριέρες. Αντίθετα ο ομόσταυλος Ralph Boschung και ο Enzo Fittipaldi τέθηκαν νωρίς εκτός αγώνα. Ο Maini επιβίωσε και στον αγώνα από την επίθεση του Arthur Leclerc με τους δυο νεαρούς να ανταλλάσσουν εντυπωσιακά θέσεις.

Ο Μονεγάσκος της DAMS διατήρησε τη τέταρτη θέση ενώ πίσω του Victor Martins, Zane Maloney, Isack Hadjar, Oliver Bearman και Frederik Vesti έδωσαν σκληρή μάχη για την πέμπτη θέση. Ο οδηγός της ART ήταν ο πιο άτυχος αφού η ομάδα του αποφάσισε να ρισκάρει τραβώντας τόσο αυτόν όσο και τον Theo Pourchaire στα pits για αλλαγή σε βρόχινο σετ ελαστικών όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν στην πίστα. Δυστυχώς για αυτούς η ψιχάλα σταμάτησε γρήγορα και έτσι οι δυο Γάλλοι τερμάτισαν μακριά από τους βαθμούς.

Συνέχεια για το πρωτάθλημα με τον κύριο αγώνα στις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής αποκλειστικά στο Ant1+.