GP Αυστραλίας: Pole Position για τον Verstappen και 2-3 για τη Mercedes

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο Max Verstappen της Red Bull Racing θα εκκινήσει από την πρώτη θέση τον αυριανό αγώνα, ενώ την ταχύτερη τριάδα ολοκλήρωσαν οι δύο Mercedes του George Russell και του Lewis Hamilton.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Με αυξημένη πιθανότητα βροχής ξεκίνησε η περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών στη Μελβούρνη. Πολλοί οδηγοί έσπευσαν να σημειώσουν χρόνους στο στεγνό οδόστρωμα, ενώ ο Sergio Perez της Red Bull Racing έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην τρίτη στροφή, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» στην αμμοπαγίδα. Το συμβάν αυτό έφερε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας και ο Μεξικανός αποκλείστηκε από τη διαδικασία.
Μόλις δόθηκε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της διαδικασίας, ο Max Verstappen της Red Bull Racing ανέβηκε ουσιαστικά αμέσως στην κορυφή της κατάταξης, με χρόνο 1:17.384. Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση του Lewis Hamilton της Mercedes στη δεύτερη θέση, ενώ με το τέλος του Q1, ο Esteban Ocon της Alpine ανέβηκε στην τρίτη θέση.

Ο τοπικός ήρωας, ο Oscar Piastri της McLaren, αντιμετώπισε πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα του, με αποτέλεσμα να τερματίσει 16ος και να αποκλειστεί από το Q2.

Στο τέλος του Q1 αποκλείστηκαν οι: Piastri, Zhou, Sargeant, Bottas και Perez.

Max Verstappen

Το Q2 κύλησε ομαλά, καθώς ο κίνδυνος βροχής φαινόταν να μειώνεται. Ο Lando Norris της McLaren είχε μία έξοδο προς την αμμοπαγίδα, όμως κατόρθωσε να επιστρέψει το μονοθέσιο στο οδόστρωμα. Ο Verstappen έθεσε αμέσως ρυθμό, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση, με χρόνο 1:17.219. Τελικά, ο Ολλανδός βελτίωσε τον χρόνο του ακόμη περισσότερο, κατά ενάμισι δέκατο περίπου.

Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι: Ocon, Tsunoda, Norris, Magnussen και De Vries.
Το Q3 βρήκε τους οδηγούς να μάχονται για την κατάκτηση της κορυφής. Ο Hamilton απέδειξε τον ανεβασμένο ρυθμό του μονοθεσίου του, ανεβαίνοντας προς στιγμήν στην πρώτη θέση, όμως σύντομα αντικαταστάθηκε από τον Verstappen, με διαφορά μόλις 9 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Πίσω τους βρισκόταν ο Fernando Alonso της Aston Martin, ενώ ο George Russell ανέβηκε στην 4η θέση με τη δεύτερη Mercedes.
Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, ωστόσο, ο Russell κατόρθωσε να σημειώσει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας ακριβώς πίσω του τον teammate του. Ο Alonso έπεσε στην 4η θέση. Εκκινώντας στην ίδια σειρά με τον πρώην teammate του, ο αυριανός αγώνας αναμένεται συναρπαστικός.

Η κορυφαία δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Russell, Hamilton, Alonso, Sainz, Stroll, Leclerc, Gasly και Hulkenberg.

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ
GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ
GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ
GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ
GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ

Οι δηλώσεις των Max Verstappen, George Russell και Lewis Hamilton: