GP Αυστραλίας: Ο Verstappen τον ταχύτερο γύρο πριν τις κατατακτήριες, πολύ κοντά του ο Alonso

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Max Verstappen και η Red Bull Racing στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Αυστραλίας.

Η δράση συνεχίστηκε στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης και η απειλή της βροχής υπήρχε ξανά χωρίς όμως αυτή τη φορά να εμφανίζεται όπως έγινε την Παρασκευή (31/3). Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων ήταν μικρές, γεγονός που φέρνει ενθουσιασμό και ανυπομονησία για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Max Verstappen

O Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε το 1:17.565 με τη μαλακή γόμα ελαστικών προς το τέλος του 60λέπτου, όμως η διαφορά του από τον ανταγωνισμό ήταν αρκετά μικρή. Ο Fernando Alonso και η Aston Martin δείχνουν να βρίσκονται σε απόσταση  «βολής» από τον Verstappen, με μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου να τους χωρίζει στην τελική κατάταξη του FP3.

Πολύ θετική εμφάνιση έκανε η Alpine, με τον Esteban Ocon να κατακτά την 3η θέση στην κατάταξη, ενώ ο Pierre Gasly στην 5η. Ανάμεσά τους, ήταν ο George Russell της Mercedes, o οποίος χρησιμοποίησε ολόκληρη την μαλακή του γόμα ελαστικών και σημείωσε τον μεγαλύτερο αριθμό γύρων.

Πολλά προβλήματα αντιμετώπισε ο Sergio Perez στο FP3, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με το μονοθέσιό του, βγήκε πολλές φορές εκτός πίστας και κατέκτησε την 6η θέση.

Η  Ferrari σημείωσε νωρίς τους ταχύτερους γύρους της, με καλύτερο τον Carlos Sainz στην 7η. Ο Lewis Hamilton τερμάτισε 8ος στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Lance Stroll και Zhou Guanyu.

Στο τέλος του FP3, οι πρώτες σταγόνες βροχής έκαναν την εμφάνισή τους στο Άλμπερτ Παρκ. Αυτό περιπλέκει αρκετά τα πράγματα ενόψει της μάχης των κατατακτήριων δοκιμών.