GP Αυστραλίας: Ο Alonso στην κορυφή σε ένα βροχερό FP2

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Ο Fernando Alonso δείχνει και στη Μελβούρνη ανταγωνιστικός, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην... δύσκολη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Αυστραλίας.

Fernando Alonso

Η βροχή έκανε γρήγορα την εμφάνισή της στο Άλμπερτ Παρκ και τα πράγματα έγιναν ζόρικα για τις ομάδες και τους οδηγούς, καθώς αναγκαστικά έπρεπε να φορέσουν τα βρόχινα λάστιχα. Πιο συγκεκριμένα, μόλις δέκα λεπτά μετά την έναρξη του FP2, η πίστα άρχισε να υγραίνει και να γλιστράει, αναγκάζοντας έτσι άπαντες να μπουν στα πιτ και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Η Aston Martin, είδε ακόμα μία φορά τον Alonso στην κορυφή σε ελεύθερα δοκιμαστικά, με τον Ισπανό να κάνει 1:18.887 πριν αρχίσει η βροχή να πέφτει και κάνει την πίστα... δύσβατη. Πίσω από τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή, τερμάτισε τα δοκιμαστικά ο Charles Leclerc κάνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στα 1:19.332 και το “βάθρο” συμπλήρωσε ο Max Verstappen στα 1:19.502. Φυσικά, αυτοί οι χρόνοι έγιναν στην αρχή και μετά δεν μπορούσε πλέον να τους ανταγωνιστεί κανείς.

Μεγάλος άτυχος της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμαστικών, ήταν ο Logan Seargant ο οποίος δεν συμμετείχε καν μετά το ηλεκτρικό πρόβλημα που έβγαλε η Williams στο FP1.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP2 στην Αυστραλία:

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - PRACTICE 2