Sainz: Αυτό είναι το πρόβλημα με την SF-23

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Το πρόβλημα της Ferrari στο ξεκίνημα του 2023 αποκάλυψε ο Carlos Sainz, αφότου η ιταλική ομάδα προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση των υποτονικών αποτελεσμάτων της σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία.

Πέρυσι, η Ferrari κέρδισε τους δύο από τους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν, πριν ανέβει απότομα η Red Bull και την κατατροπώσει. Το 2023 έχει ξεκινήσει στραβά για την κόκκινη ομάδα συγκριτικά με το 2022, με την 4η θέση του Sainz στο Μπαχρέιν να είναι η καλύτερη θέση που έχουν πάρει μέχρι τώρα.

CARLOS SAINZ

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα από το Μαρανέλο είναι 4η στην κατάταξη του πρωταθλήματος και έχει αντιμετωπίσει τα χειρότερα θέματα αξιοπιστίας από όλες τις κορυφαίες ομάδες. Το «φτωχό» ξεκίνημα της Ferrari απ’ ό,τι φαίνεται οφείλεται στις αποφάσεις να αλλάξει το αεροδυναμικό “προφίλ” του μονοθεσίου, σε μία προσπάθεια να φτάσουν τη Red Bull στις ευθείες. Το κόκκινο μονοθέσιο του 2022, είχε πρόβλημα με τη δύναμη των «ταύρων» στην ευθεία μετά τις σοβαρές αλλαγές που επιβλήθηκαν στα πατώματα των μονοθεσίων και αυτό το κομμάτι προσπάθησαν οι μηχανικοί της θρυλικής ομάδας να βελτιώσουν.

Οι αλλαγές στο αεροδυναμικό προφίλ, έφεραν θέματα στην κάθετη δύναμη της SF-23. Και εκεί οφείλονται οι δυσκολίες του μονοθεσίου στις στροφές συγκριτικά με την F1-75. Ο Carlos Sainz ρωτήθηκε από το Motorsport.com τι νιώθουν αυτός και ο Charles Leclerc πίσω από το τιμόνι, όταν οδηγούν το κόκκινο μονοθέσιο.

«Ειλικρινά, η ανάλυσή μας από τους πρώτους αγώνες είναι πως δεν υπάρχει κανένα θεμελιώδες πρόβλημα με το μονοθέσιο. Είναι απλά ένα πολύ επιθετικό και... απρόβλεπτο μονοθέσιο στον αγώνα. “Τρώει” τα λάστιχα πολύ. Οπότε στην ουσία, πρέπει απλά να βελτιώσουμε το “πακέτο” μας» τόνισε αρχικά ο Ισπανός και συνέχισε:

«Είναι πολύ επιθετικό και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το ηρεμήσουμε λίγο. Αυτό το κάνει τόσο δύσκολο στον αγώνα. Το καλό είναι πως όλοι γνωρίζουμε το θέμα. Το γνωρίζουμε αυτοί που είμαστε εντός της πίστας, το γνωρίζουν στο Μαρανέλο και ευτυχώς η Ferrari έχει το έμψυχο δυναμικό και τα αποθέματα να αντιδράσει».

«Αν όλοι πιέσουμε προς την ίδια κατεύθυνση, είμαι πεπεισμένος πως αυτή η ομάδα μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Όχι σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά σε ένα... μεσαίο χρονικό διάστημα» πρόσθεσε ο Carlos Sainz.