Ο Toto Wolff θεωρεί αδύνατη μία μάχη με τη Red Bull

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Η σεζόν του 2023 δεν έχει ξεκινήσει δυναμικά για τη Mercedes, η οποία πασχίζει να μειώσει τη διαφορά από τη Red Bull Racing και να ξεπεράσει βαθμολογικά την Aston Martin, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ωστόσο, ο αρχηγός της γερμανικής ομάδας φαίνεται να έχει αποδεχθεί το ότι δεν πρόκειται να προφτάσουν τη Red Bull, που έχει και την πρωτοπορία στα δύο πρωταθλήματα.

Toto Wolff

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Mercedes θα μπορούσε ρεαλιστικά να παλέψει με την αυστριακή ομάδα, εκείνος δήλωσε: «Έχουν γίνει μόλις δύο αγώνες φέτος, αλλά είναι ρεαλιστικό όταν βλέπουμε τις διαφορές; Όχι, δεν είναι.»

Ο Wolff, όμως, δηλώνει αποφασισμένος να βρει άμεσες λύσεις ώστε να βελτιωθεί η απόδοση του μονοθεσίου. «Θέλουμε να δώσουμε ό,τι έχουμε και ύστερα να δούμε το αποτέλεσμα. Πέρσι καταφέραμε να τους πλησιάσουμε πολύ, με ένα μονοθέσιο που είχε υπερβολικά πολλές αναπηδήσεις. Αυτό, κατά κάποιον τρόπο, επισκίαζε τα πάντα,» εξήγησε ο Αυστριακός.

«Τελικά, κερδίσαμε έναν αγώνα και τους πλησιάσαμε και πιστεύω ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας,» πρόσθεσε. Η Mercedes σπεύδει να επιλύσει άμεσα τα σχεδιαστικά προβλήματά της, καθώς καταφθάνει στον αγώνα της Μελβούρνης, έχοντας ίσους βαθμούς με την Aston Martin στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, στη δεύτερη θέση της κατάταξης.