De la Rosa: «Τότε κατάλαβα πως ο Alonso είναι ξεχωριστός»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Τη στιγμή που συνειδητοποίησε πως ο Fernando Alonso είναι ξεχωριστός οδηγός και προορισμένος για μεγάλα πράγματα, αποκάλυψε ο πρεσβευτής της Aston Martin, Pedro De la Rosa.

Ο Ισπανός πρώην οδηγός της Formula 1, ο οποίος έχει δουλέψει ξανά με τον Alonso στο παρελθόν στη McLaren και τη Ferrari, εκθείασε τον συμπατριώτη του ενθυμούμενος το Grand Prix της Καταλονίας το 2001, στην πρώτη μόλις σεζόν του 41χρονου Ισπανού στη Formula 1.

Pedro De la Rosa

«Βαρκελώνη, 2001, Grand Prix Ισπανίας. Τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν διαφορετικός από τους άλλους οδηγούς» εξήγησε αρχικά ο de la Rosa σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Aston Martin.

«Ήμουν στη Jaguar, ήταν στη Minardi. Είχα πρόβλημα στις κατατακτήριες και συνεπώς ξεκίνησα από πολύ πίσω. Ο Fernando βρισκόταν σε λιγότερο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ήταν κάνα δύο θέσεις μπροστά μου και παλέψαμε στους πρώτους γύρους. Το μονοθέσιό του δεν είχε καθόλου πρόσφυση, δεν μπορούσες να το οδηγήσεις. Αλλά με κάποιον τρόπο πάλεψε, ενώ οδηγούσε στο απόλυτο όριο. Ο τρόπος που ισορροπούσε το μονοθέσιο στις στροφές... θυμάμαι να σκέφτομαι “Ουάου, αυτός είναι πολύ καλός”» είπε εξιστορώντας ο 52χρονος De la Rosa.

«Υπάρχουν πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές που χάνουν την όρεξή τους, όταν δεν έχουν πλέον ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ο Fernando όμως δεν είναι έτσι. Έχει διατηρήσει το επίπεδο και το κίνητρό του. Το γεγονός ότι έχει πετύχει τόσα βάθρα στη Formula 1 και έχει ακόμα την “πείνα” όπως όταν πρωτοξεκίνησε, παρότι δεν είχε ανταγωνιστικό μονοθέσιο για τόσα πολλά χρόνια, είναι κάτι που θαυμάζω πολύ σε αυτόν» τόνισε κλείνοντας ο πρεσβευτής της βρετανικής ομάδας.