Πρόστιμο στον Nelson Piquet για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Πρόστιμο ύψους 950.000 δολαρίων καλείται να πληρώσει ο Nelson Piquet, βάσει απόφασης δικαστηρίου στη Βραζιλία. Ο Βραζιλιάνος θρύλος της Formula 1 προέβη σε ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια προς το πρόσωπο του Lewis Hamilton σε δύο συνεντεύξεις του το 2021.

Nelson Piquet

Καλεσμένος σε podcast το Νοέμβριο του 2021, ο Piquet ρωτήθηκε για την τότε μάχη μεταξύ Verstappen και Hamilton και απάντησε αναφερόμενος ρατσιστικά στον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή. Το θέμα πήρε έκταση πολύ γρήγορα, με τον Hamilton να παίρνει θέση λέγοντας «Τέτοιες απαρχαιωμένες νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν και δεν έχουν θέση στο άθλημά μας».

Ο 70χρονος πρώην οδηγός της Formula 1, έσπευσε να απολογηθεί τονίζοντας ότι τα σχόλιά του παρερμηνεύτηκαν και υπήρξε λανθασμένη μετάφραση στην αγγλική γλώσσα. Παρά τις προσπάθειές του, τέσσερις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της βραζιλιάνικης ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κυνήγησαν τον Piquet και τον πήγαν δικαστικά.

Η τελική απόφαση πάρθηκε από το δικαστήριο την Παρασκευή (24/3) και αναγκάζει τον πρώην οδηγό της Formula 1 σε ένα πρόστιμο που αγγίζει τα 1 εκατομμύριο δολάρια.