Mercedes: Η ειδικής μεταχείρισης... παράδοση του τροπαίου στον Fernando Alonso

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Σε... χαβαλέ μεταξύ των Mercedes – Aston Martin και George Russell – Fernando Alonso μετατράπηκε η μπρος-πίσω απόφαση της FIA στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πολύπειρος Ισπανός κατέκτησε ακόμα μία τρίτη θέση και πανηγύρισε στο βάθρο με σαμπάνιες και φυσικά την “κούπα”, όπως συνηθίζεται. Μόνο και μόνο για να έρθει η ομοσπονδία με τη λήξη της τελετής και να ανακοινώσει περαιτέρω ποινή για τον Alonso η οποία έφτανε τα 10 δευτερόλεπτα, του στερούσε την 3η θέση και την έδινε στον George Russell.

Μετά από μία ιστορία περίπου τριών ωρών μεταξύ Aston Martin και FIA και με το τρόπαιο να δίνεται τελικά στον Russell ο οποίος δεν πανηγύρισε στο βάθρο, η θέση δόθηκε ξανά στον Alonso και το θέμα έκλεισε δια παντός.

Το... πρόβλημα όμως, είναι πως ο Βρετανός οδηγός της Mercedes είχε ήδη φύγει με την ομάδα του και με το τρόπαιο στα χέρια. Έπειτα από “πειράγματα” του Alonso προς τον Russell στο Twitter, οι δύο ομάδες εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ομολογουμένως αστεία σειρά γεγονότων.

Ο Russell, ανέβασε δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ρωτώντας τον οδηγό της Aston Martin «ποια είναι η διεύθυνσή σου;» κρατώντας ταυτόχρονα την “κούπα”, ενώ η Mercedes ετοίμασε ένα χιουμοριστικό βίντεο κατά το οποίο ο 25χρονος Άγγλος... γυαλίζει το τρόπαιο και το στέλνει με υπάλληλο της ομάδας στα γραφεία της Aston Martin.

View this post on Instagram

A post shared by FORMULA 1® (@f1)