George Russell: «Ξεπεράσαμε τις δυνατότητες του μονοθεσίου»

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο George Russell δήλωσε ευχαριστημένος από την επίδοσή του στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, παρά το… μπέρδεμα για το βάθρο. Ο νεαρός Βρετανός είχε τερματίσει στην 4η θέση, όμως του δόθηκε το τρόπαιο της 3ης θέσης, αφού επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων στον Fernando Alonso της Aston Martin. Αργότερα, η βρετανική ομάδα ζήτησε επανεξέταση της ποινής και η 3η θέση δόθηκε πίσω στον Ισπανό πρωταθλητή.

George Russell

Ο Russell, παρόλα αυτά, δήλωσε πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμά του, αφού επεσήμανε ότι εξαρχής δεν έπρεπε να δοθεί τόσο αυστηρή ποινή στον Alonso. Προς το τέλος του αγώνα, μάλιστα, του ζητήθηκε να πιέσει ώστε να μειώσει τη διαφορά του από τον Ισπανό, σε περίπτωση που ο τελευταίος έπαιρνε ποινή 5 μόνο δευτερολέπτων. «Υπήρξε μία σύγχυση στον ασύρματο, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι συνέβαινε με αυτές τις ποινές των 5 δευτερολέπτων», εξήγησε.

«Αλλά ήταν διασκεδαστικό. Πίεζα όσο περισσότερο μπορούσα στο τέλος για να βρεθώ εντός 5 δευτερολέπτων μακριά από τον Fernando, αλλά νομίζω πως είχε απομακρυνθεί», συνέχισε ο Βρετανός.

«Τέταρτη θέση για εμένα. Ήταν ίσως ένα από τα πιο δυνατά Σαββατοκύριακα στη F1 για εμένα», επεσήμανε. «Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, γιατί θεωρώ ότι ξεπεράσαμε τις δυνατότητες του μονοθεσίου αυτό το Σαββατοκύριακο».