Vasseur: «Η έλλειψη στην απόδοση δεν προέρχεται από τη διοίκηση»

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Είναι γεγονός ότι η Ferrari δεν έχει ξεκινήσει δυναμικά τη φετινή σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα στην απόδοση και την αξιοπιστία της. Στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, οι Carlos Sainz και Charles Leclerc τερμάτισαν στην 6η και 7η θέση, με διαφορά 35 και 43 δευτερολέπτων από τον πρωτοπόρο Sergio Perez, αντιστοίχως.

Frederic Vasseur

Ακολουθώντας τα βήματα του Franz Tost, αρχηγού της AlphaTauri, ο οποίος δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τους μηχανικούς του, έτσι και ο αρχηγός της Ferrari, Frederic Vasseur, απέδωσε το βάρος της ευθύνης στους μηχανικούς κι όχι στη διοίκηση. «Οφείλουμε να καταλάβουμε από πού προέρχεται η έλλειψη στην απόδοση. Δεν προέρχεται από τη διοίκηση», είπε ρητά.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Υπήρχε επίσης μεγάλη διαφορά στην απόδοσή μας ανάμεσα στις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα», επεσήμανε ο Γάλλος. «Έχουμε μεγάλη απόσταση να διανύσουμε αυτήν τη σεζόν και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Τέλος, υποσχέθηκε ότι η ομάδα είναι «πλήρως δεσμευμένη» να μεγιστοποιήσει την εξέλιξη της SF-23 στη διάρκεια της σεζόν, καθώς απομένουν 21 ακόμη αγώνες.