Aston Martin: Ερευνάται ακόμα η αιτία εγκατάλειψης του Stroll

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Αναγκαστική εγκατάλειψη σημειώθηκε στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας για την Aston Martin του Lance Stroll, με το πρόβλημα να αποκαλύπτεται εν μέρει από τη βρετανική ομάδα, την ώρα που οι έρευνες για την πηγή του θέματος συνεχίζονται.

Ο Καναδός, προσπέρασε τον Carlos Sainz στη στροφή 13 στον πρώτο γύρο, για να πάρει την 4η θέση και ο ρυθμός του ήταν εξαιρετικός. Ομως, η χαρά του ίδιου και της ομάδας του σταμάτησε απότομα στον 16ο γύρο, όταν ο Stroll σταμάτησε αναγκαστικά στην άκρη της πίστας.

Lance Stroll

«Χάναμε δύναμη σε κάθε γύρο, για 6-7 γύρους περίπου αυτή η κατάσταση, περίπου 1,5 δεύτερο τον γύρο χάναμε. Και τελικά... game over. Έριχναν με τον πυροσβέστη στα φρένα, αλλά ο καπνός έβγαινε από τον κινητήρα».

«Ήταν απογοητευτικό να εγκαταλείψω μετά από ένα τόσο ελπιδοφόρο τριήμερο. Δεν είναι το αποτέλεσμα που ψάχναμε, αλλά τουλάχιστον αποχωρούμε από τη Σαουδική Αραβία, γνωρίζοντας ότι έχουμε πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο και θα παλέψουμε την επόμενη φορά στην Αυστραλία» σημείωσε ο Καναδός.

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack έριξε λίγο «φως» στην υπόθεση του προβλήματος σε ερωτήσεις που του τέθηκαν.

«Είναι πολύ κρίμα που ο Lance αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς με πρόβλημα ανάκτησης ενέργειας, ένα θέμα το οποίο ακόμα ερευνούμε. Είναι κρίμα, γιατί είχαμε δυνατό ρυθμό και θα είχαμε πάρει πολλούς βαθμούς απόψε».

Η Aston Martin κοιτάζει πλέον το Grand Prix της Αυστραλίας, όντας δεύτερη μαζί με τη Mercedes στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, πίσω μόνο από τη Red Bull Racing.