J. Verstappen: «Ο Perez γνωρίζει, ότι δεν έχει συχνά την ευκαιρία να κερδίζει»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Σε αιχμές προέβη με δηλώσεις του ο Jos Verstappen για τον Sergio Perez και τις δυνατότητες του Μεξικανού οδηγού, μετά την κυριαρχική νίκη του δεύτερου στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Jos Verstappen

Το βλέμμα του Ολλανδού πρώην οδηγού της Formula 1, την ώρα που ο «Checo» πανηγύριζε με τους μηχανικούς του, ισούταν με χίλιες λέξεις. Ο πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή, παρακολούθησε τον Μεξικανό με ένα υποτιμητικό και επικριτικό βλέμμα να πανηγυρίζει τη δίκαιη νίκη του στη Τζέντα.

Πρόκειται για ένα γεγονός που περιεγράφηκε ως «ατυχές πλάνο», αλλά ο μπαμπάς Verstappen είναι γνωστός για την εκδήλωση της απογοήτευσής του με τη γλώσσα του σώματος.  Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο J. Verstappen υπερασπίστηκε το γιο του για τον γρηγορότερο γύρο που σημείωσε στην εκπνοή, παρά τις εντολές της ομάδας του να μην πιέσει άλλο το μονοθέσιο, υπό τον φόβο ευτράπελων όπως αυτά του Σαββάτου (18/3).

«Το ήξερα ότι θα το κάνει. Ωραίο δεν ήταν; Έτσι θα παραμείνει τουλάχιστον στην κορυφή της κατάταξης».

«Εννοείται όλοι θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά αυτό ήταν αδύνατον σήμερα. Υπήρχαν πολύ μικρά περιθώρια για κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω, ότι ο Perez έχει τέτοιες ευκαιρίες όπως σήμερα συχνά. Το ξέρει και ο ίδιος, για αυτό άρπαξε αυτή που του παρουσιάστηκε».

Αφού έκανε νύξη στον Μεξικάνο και τη θέση του στην ομάδα, ο 51χρονος Ολλανδός προειδοποίησε τον ανταγωνισμό για την RB19 και για το πόσο καλύτερη μπορεί αυτή ακόμα να γίνει.

«Φαίνεται πως θα κυριαρχήσουμε. Έχουμε πολύ καλό μονοθέσιο. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να το προσπεράσει κάποιος τη φετινή σεζόν. Δεν είναι πως κι εμείς θα μείνουμε στάσιμοι. Θα έρθουν αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο». είπε κλείνοντας ο βετεράνος οδηγός αγώνων.