Max Verstappen: «Δε βρίσκομαι εδώ για να τερματίζω δεύτερος»

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο Max Verstappen της Red Bull Racing μπορεί να έκανε μία εντυπωσιακή άνοδο, από τη 15η θέση μέχρι τη δεύτερη, αλλά ο Ολλανδός πρωταθλητής δεν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Κατά τις διάρκεια του Q2 στις κατατακτήριες δοκιμές της Σαουδικής Αραβίας, ένα πρόβλημα στον κινητήριο άξονα του μονοθεσίου του Verstappen ανάγκασε τον Ολλανδό οδηγό να εγκαταλείψει και να εκκινήσει από τη 15η θέση στον αγώνα. Και μπορεί η RB19 να είναι τα ταχύτερο μονοθέσιο στο grid αυτήν τη στιγμή, αλλά σε ένα σιρκουί πόλης που προσφέρει περιορισμένες ευκαιρίες για προσπεράσματα, ο Verstappen κλήθηκε να βασιστεί στην υψηλότερή του ταχύτητα και τη στρατηγική της ομάδας του για να ανελιχθεί στην κατάταξη.

Max Verstappen

Ήδη από τον 25ο γύρο είχε καταφέρει να ανακάμψει και να βρεθεί στη δεύτερη θέση, πίσω από τον teammate του Sergio Perez, χωρίς όμως να καταφέρει να μειώσει αποτελεσματικά τη διαφορά, που κυμαινόταν μεταξύ των τριών και τεσσάρων δευτερολέπτων.

Αυτό το γεγονός πυροδότησε την απογοήτευση του δις Παγκόσμιου Πρωταθλητή. «Επανήλθα μέχρι τη δεύτερη θέση και αυτό είναι καλό», είπε ο Ολλανδός. «Η γενική αίσθηση στην ομάδα είναι ότι όλοι είναι χαρούμενοι, αλλά προσωπικά δεν είμαι χαρούμενος. Δε βρίσκομαι εδώ για να τερματίζω δεύτερος», τόνισε.

Μετά τον δεύτερο αγώνα της σεζόν, ο Verstappen είναι πρώτος στη βαθμολογία για το πρωτάθλημα των οδηγών, με έναν μόλις παραπάνω βαθμό από τον teammate του. Το ερώτημα είναι εάν θα επιτραπεί στους δύο οδηγούς της ομάδας να μονομαχήσουν για τον τίτλο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει εξωτερικός ανταγωνισμός με το πέρασμα των αγώνων.