Ο Alonso τελικά στην 3η θέση!

×

Ο Fernando Alonso τερμάτισε μεν 3ος στο GP της Σαουδικής Αραβίας αλλά πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων γιατί δεν εξέτισε σωστά την ποινή των 5 δευτερολέπτων που πήρε στην αρχή γιατί δεν τοποθέτησε σωστά την AstonMartin στην εκκίνηση. Ο Ισπανός ανέβηκε στο βάθρο πανηγύρισε ως 3ος και αμέσως μετά ανακοινώθηκε η ποινή. Έτσι έχασε την 3η θέση από το Russell που δεν ανέβηκε στο βάθρο. Δεν ήταν ο πιο κομψός χειρισμός από την πλευρά των αγωνοδικών θα μπορούσαν να είχαν ανακοινώσει την απόφαση προτού ανέβει ο Alonso στο βάθρο.

Fernando Alonso

Η ποινή επιβλήθηκε γιατί ο χειριστής του πίσω γρύλλου, τον είχε τοποθετήσει και ακουμπούσε το μονοθέσιο, ώστε να είναι έτοιμος να το ανασηκώσει. Η Aston Martin αντέδρασε προσκομίζοντας στους αγωνοδίκες βίντεο που δείχνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις κι άλλες ομάδες ακολούθησαν σε αντίστοιχες ποινές, ίδια πρακτική με τον ανυψωτικό γρύλο χωρίς να επιβληθεί ποινή.

Οι αγωνοδίκες αναγκάστηκαν να υπαναχωρήσουν και να δώσουν εκ νέου την 3η θέση στον Alonso.

Μετά την ανακοίνωση ότι η 3η θέση του ανήκει ο Fernando Alonso δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος στο τέλος με το αποτέλεσμα και το δεύτερο βάθρο μας. Δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε η δεύτερη ταχύτερη ομάδα και είχαμε καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν λάθος μου στην αρχή με τη θέση στο grid, αλλά πιέσαμε για να καλύψουμε αυτόν τον χρόνο. Φτάνοντας σε αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ήμασταν σίγουροι πού ακριβώς θα βρισκόμασταν, οπότε αυτά είναι καλά νέα για εμάς που θα πάμε στους επόμενους αγώνες. Ανυπομονώ για τον επόμενο στην Αυστραλία».

«Είναι πολύ ικανοποιητικό να σκοράρουμε το δεύτερο βάθρο της χρονιάς με τον Fernando εδώ στη Τζέντα», πρόσθεσε ο Διευθυντής της Ομάδας Mike Krack. «Είναι το 100ο βάθρο της καριέρας του Fernando, το οποίο είναι ένα πολύ εντυπωσιακό ορόσημο. Το αυτοκίνητο ήταν ανταγωνιστικό όλο το Σαββατοκύριακο και δείξαμε ισχυρό αγωνιστικό ρυθμό για άλλη μια φορά απόψε».

Για τον Alonso αυτό ήταν το100ο βάθρο της καριέρας του.