Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP της Σαουδικής Αραβίας

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Sergio Perez – ΟΔΗΓΟΣ RED BULL RACING 

Είμαι πολύ περήφανος για την επίδοση της ομάδας. Όλοι έχουν δουλέψει πάρα πολύ κι αυτό που έκαναν αυτό το Σαββατοκύριακο είναι εντυπωσιακό. Πρώτα απ’ όλα, είμαι χαρούμενος για εκείνους, νομίζω ότι η νίκη τους ανήκει. Κι εκείνοι στο Μίλτον Κινς έφτιαξαν ένα εξαιρετικό μονοθέσιο. Λατρεύω να είμαι μέρος της Red Bull Racing, γιατί πιέζουμε, αποδίδουμε, όλοι λειτουργούν στο μέγιστο. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Οι άνθρωποι έξω από την ομάδα μάλλον δεν το συνειδητοποιούν, αλλά από τον Κρίστιαν μέχρι τον καθένα στην ομάδα, όλοι αποδίδουν σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Οπότε είναι σπουδαίο να είμαι μέρος της. 

Max Verstappen – ΟΔΗΓΟΣ RED BULL RACING 

Αισθάνομαι καλά. Όταν ξεκινάς από τη 15η θέση, προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Με ή χωρίς το αυτοκίνητο ασφαλείας θα τερμάτιζα δεύτερος. Μείωνα τη διαφορά και κάποια στιγμή αισθάνθηκα περίεργες δονήσεις πίσω δεξιά. Στην επιτάχυνση σε κάποιες στροφές δεν είχα καλή ισορροπία. Οπότε έκανα τους υπολογισμούς και δε θα μείωνα τη διαφορά ούτως ή άλλως, αν πίεζα με τον ρυθμό που πλησίαζα. Είπα στον εαυτό μου ότι η δεύτερη θέση είναι καλή σήμερα και συμβιβαστήκαμε. 

Fernando Alonso – ΟΔΗΓΟΣ ASTON MARTIN 

Αισθάνομαι πολύ καλά. Απόλαυσα το βάθρο και μπορεί μετά να επιβλήθηκε ποινή, αλλά ξέρω ότι η ομάδα προσπαθεί να δει εάν όντως συνέβη αυτό. Εάν ισχύει, τότε τερματίζουμε τέταρτοι και χάνουμε τρεις βαθμούς, από 15 στους 12. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την αίσθηση του μονοθεσίου. Η αίσθηση στο μονοθέσιο ήταν πολύ καλή. Ήμασταν ξανά οι δεύτεροι ταχύτεροι, μπροστά από τη Mercedes και τη Ferrari, οπότε είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δεν είδα ποια ήταν η ποινή, αλλά ξέρω ότι η ομάδα προσπαθεί να την καταλάβει τώρα. Είναι περίεργο το ότι χρειάστηκε μία ώρα ή 35 γύρους για να εφαρμοστεί. Ήμουν στο βάθρο με όλους τους χορηγούς, με την ομάδα μου και το αποφάσισαν μετά, οπότε δεν έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους κι αυτό είναι πρόβλημα.

George Russell – ΟΔΗΓΟΣ MERCEDES

Χάρηκα, απολύτως. Ήταν λίγο χαοτικά τα πράγματαστην ενδοεπικοινωνία, προσπαθώντας να καταλάβω τι γίνεται με τις ποινές 5 δευτερολέπτων. Ήταν ωραία, πίεσα όσο πάει στο τέλος, για να φτάσω στα 5 δεύτερα τον Φερνάντο για παν ενδεχόμενο. Νομίζω όμως ότι το είχε ήδη καλύψει. Η 4η θέση για μένα έχει έρθει στα καλύτερά μου τριήμερα στη Φόρμουλα 1. Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, γιατί νομίζω ότι ξεπεράσαμε τις δυνατότητες του μονοθεσίου αυτό το τριήμερο. 

Lewis Hamilton – ΟΔΗΓΟΣ MERCEDES

Ζορίστηκα. Ζορίστηκα με τη σκληρή γόμα, το στήσιμο ήταν λάθος αυτό το τριήμερο. Με το που μπήκα στη μέση γόμα, είχα πολύ καλύτερο ρυθμό. 

Carlos Sainz – ΟΔΗΓΟΣ FERRARI

Μπαίνοντας στον αγώνα περιμέναμε να είχαμε καλύτερο ρυθμό. Κοιτώντας τον ρυθμό της Παρασκευής, σκεφτόμασταν ότι θα ήμασταν στους ρυθμούς της AstonMartin και της Mercedes. Μετά τον αγώνα βέβαια, φαίνεται πως έχουμε δουλειά ακόμα. Ειδικά στο ρυθμό αγώνα. Στο δεύτερο μέρος της ζωής των ελαστικών, ρίξαμε πολύ ρυθμό, δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τους μπροστινούς. Πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια, ξέρουμε ότι το μονοθέσιο αυτή τη στιγμή δεν είναι εκεί που το θέλουμε και πρέπει να αρχίσουμε να το βελτιώνουμε καθώς προχωράει η σεζόν.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Δείτε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP της Σαουδικής Αραβίας στο παρακάτω video: