GP Σαουδικής Αραβίας: Άνετη νίκη Perez

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Νικητής στέφθηκε ο Sergio Perez στην πίστα της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία. Η ομάδα της Red Bull Racing επικράτησε και στον δεύτερο αγώνα της σεζόν, ενώ ο Fernando Alonso της Aston Martin συμπλήρωσε την κορυφαία τριάδα. 

Sergio Perez

Ο Perez με τον Alonso έδωσαν τη δική τους μάχη στον πρώτο γύρο για την πρωτοπορία, με τον Μεξικανό τελικά να διατηρεί τη θέση του. Ο Ισπανός ακολουθούσε ευλαβικά, προσπαθώντας να μείνει εντός της ζώνης DRS.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Οι πρώτοι 18 γύροι του αγώνα κύλησαν ομαλά, χωρίς απρόοπτα, μέχρι την εγκατάλειψη του Lance Stroll της Aston Martin, με την αιτία να βρίσκεται υπό διερεύνηση. Το συμβάν αυτό έφερε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, δίνοντας ευκαιρία σε όλους σχεδόν τους οδηγούς να πραγματοποιήσουν αλλαγές στα ελαστικά τους.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Η επανεκκίνηση ήταν καθαρή για όλους τους οδηγούς, με τον Max Verstappen να «σκαρφαλώνει» μέχρι τη δεύτερη θέση, σε απόσταση τεσσάρων γύρων ουσιαστικά. Η «λαβωμένη» Aston Martin εναπόθετε τις ελπίδες της στον Ισπανό πρωταθλητή για μία θέση στο βάθρο, μαχόμενος απέναντι στις δύο Mercedes του George Russell και του Lewis Hamilton, που βρίσκονταν πίσω του ήδη από τα μισά του αγώνα.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

 Στον 27ο γύρο, ο Alexander Albon της Williams ανέφερε πρόβλημα στα φρένα του, επιστρέφοντας τελικά το μονοθέσιό του στο γκαράζ της ομάδας προς εγκατάλειψη. Την ίδια ώρα, ο Hamilton πλησίαζε ολοένα και περισσότερο τον teammate του, George Russell, προκαλώντας ίσως προβληματισμό στην ομάδα, σχετικά με το αν θα τους επιτραπεί μια ενδεχόμενη μάχη –ίσως και για το βάθρο.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Εκνευρισμός φάνηκε να επικρατεί και στη Ferrari, καθώς ο Charles Leclerc εξέφρασε παράπονα σχετικά με τη χαμηλότερη ταχύτητα του teammate του, Carlos Sainz, που βρισκόταν μπροστά του, υπονοώντας την ανάγκη για ανταλλαγή θέσεων. Τελικά, δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα του Μονεγάσκου, ο οποίος τερμάτισε τέσσερα δευτερόλεπτα σχεδόν πίσω από τον Ισπανό.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Μεξικανό να παίρνει άνετα τη νίκη, αφήνοντας πίσω τον teammate του κατά πέντε δευτερόλεπτα, ενώ η κορυφαία τριάδα ολοκληρώθηκε με τον Fernando Alonso στην 3η θέση.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Ενισχυμένη φάνηκε, ωστόσο, η απόδοση της Mercedes, με τους Russell και Hamilton στην 4η και 5η θέση. Η Ferrari κατόρθωσε να τερματίσει ακριβώς πίσω από τη γερμανική ομάδα, με τον Sainz στην 6η και τον Leclerc στην 7η θέση. Εντυπωσιακός ήταν και ο ρυθμός της Alpine, με τους Ocon και Gasly στην 8η και 9η θέση, αντιστοίχως. Η κορυφαία δεκάδα συμπληρώθηκε με τον Kevin Magnussen της Haas να παίρνει τον τελευταίο διαθέσιμο βαθμό.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Συνολικά η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Perez, Verstappen, Alonso, RussellHamilton, Sainz, Leclerc, Ocon, Gasly, Magnussen, Tsunoda, Hulkenberg, Zhou, De Vries, Piastri, Sargeant, Norris και Bottas. Οι Albon και Stroll δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας.