Formula 2 Σαουδική Αραβία – αγώνας σπριντ: Νίκη για τον πεισματάρη Iwasa

×

Του Κώστα Λεώνη

Μια εξαιρετική εκκίνηση, ένα αποφασιστικό προσπέρασμα, μα κυρίως η πεισματική όσο και αλάνθαστη άμυνα. Αυτή ήταν η συνταγή που χάρισε στον  Ayumu Iwasa την νίκη στον αγώνα σπριντ της Formula 2 στην Σαουδική Αραβία. Ο 21χρονος Red Bull junior εκκίνησε από την 4η θέση του grid όμως έστριψε 2ος μετά από ένα γεμάτο αυτοπεποίθηση φρενάρισμα που έκανε βαθιά στην 1η στροφή.

Formula 2 Σαουδική Αραβία

Ο poleman Jak Crawford άντεξε μόλις ένα γύρο πριν ο Ιάπωνας περάσει επικεφαλής όμως κάπου εκεί φάνηκε ότι το μονοθέσιο της DAMS δεν είχε ρυθμό νίκης. Μόνη λύση η άμυνα και η εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας για να πάρει ο Iwasa πολύτιμες ανάσες. Στους 20 γύρους προέκυψαν αρκετές από αυτές, με πιο καίριες τις δυο περιόδους που το αυτοκίνητο ασφαλείας χρειάστηκε να παρέμβει. Η πρώτη όταν ο ήρωας του Bahrain Zane Maloney έκανε ένα αβίαστο λάθος και βρέθηκε ακινητοποιημένος στην μέση της διαδρομής. Η δεύτερη στον 7ο γύρο όταν το φετινό φαβορί Theo Pourchaire έχασε τελείως το φρενάρισμά του καταστρέφοντας τόσο τον δικό του αγώνα όσο αυτόν του αθώου Ollie Bearman.

Ο Iwasa βοηθήθηκε και από τις θεαματικές μάχες ανάμεσα στους διώκτες του. Με το μονοθέσιο της DAMS να μαζεύει 11 αντιπάλους σε ένα τρενάκι οι θέσεις άλλαζαν συνεχώς όμως ελάχιστοι βγήκαν σημαντικά κερδισμένοι. Το μεγαλύτερο όφελος είχε ο Victor Martins που από τη 10η θέση του grid τερμάτισε 2ος. Ο Γάλλος δεν άφησε ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και είναι χαρακτηριστικό πως κατέκτησε τη 2η θέση: ο Jehan Daruvala επιτέθηκε στον Iwasa από την εξωτερική στην 1η στροφή, ο Ιάπωνας φρενάρισε οριακά στρίβοντας στην έξοδο πάνω στο kerb, ο Ινδός επέλεξε να πάρει την εξωτερική στην αλλαγή κατεύθυνσης με αποτέλεσμα ο Martins να τον περάσει εύκολα από την εσωτερική. Πίσω τους τερμάτισε το δίδυμο της Campos Racing Ralph Boschung και Kush Maini ενώ τη βαθμολογούμενη οκτάδα έκλεισαν οι Vesti, Doohan και Hauger.

Για τον Pourchaire η πίκρα της εγκατάλειψης μεγάλωσε μετά την ποινή 5 θέσεων που δίκαια του επέβαλαν οι αγωνοδίκες και έτσι ο οδηγός της ART χάνει την 3η θέση του grid στον κύριο αγώνα της Κυριακής. Πίσω από τους Martins, Bearman θα παραταχθεί ο Doohan, ενώ δίπλα του θα είναι ο Daruvala. Θα μπορέσουν οι δυο τρομεροί rookies να επιβιώσουν ή θα επικρατήσουν οι πιο έμπειροι; Η απάντηση αύριο στις 15:15 αποκλειστικά στον Ant1+!