GP Σαουδικής Αραβίας: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Qualifying

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Οι κατατακτήριες δοκιμές της Σαουδικής Αραβίας άφησαν μία… «γλυκόπικρη» γεύση για την ομάδα της Red Bull Racing, καθώς ο Sergio Perez είναι εκείνος που θα εκκινήσει πρώτος στον αυριανό αγώνα, ενώ την τριάδα των ταχύτερων γύρων συμπλήρωσαν ο Charles Leclerc της Ferrari και ο Fernando Alonso της Aston Martin. Ο Μονεγάσκος οδηγός της ιταλικής ομάδας, ωστόσο, έχει δεχθεί ποινή δέκα θέσεων. Αυτό σημαίνει ότι ο Ισπανός πρωταθλητής θα εκκινήσει δεύτερος, ενώ ο George Russell της Mercedes θα συμπληρώσει την τριάδα.

Ο Μεξικανός πρωτοπόρος κατέκτησε τη δεύτερη pole position της καριέρας του και ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την επίδοσή του. «Απολαμβάνω πολύ την Τζέντα. Όταν έχεις ένα καλό αυτοκίνητο που μπορείς να πιέσεις εδώ, νιώθεις πραγματικά το μονοθέσιο να ζωντανεύει. Το να κάνεις έναν καθαρό, καλό γύρο… καταλαβαίνεις πότε τον τελειοποιείς», είπε ο Perez μετά την πρόκριση. Όσο για τον teammate του, Max Verstappen, ο οποίος θα εκκινήσει από τη 15η θέση –λόγω προβλήματος στον κινητήρα του στη διάρκεια του Q2- ο Μεξικανός θεωρεί ότι θα ανέβει στην κατάταξη. «Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν σε έναν αγώνα, αλλά περιμένω ότι ο [Max] θα ανακάμψει. Ο ρυθμός αγώνα μας ήταν πολύ δυνατός την Παρασκευή», πρόσθεσε.

Ο Leclerc φάνηκε ανακουφισμένος από την απόδοση της Ferrari, αλλά παρέμεινε συντηρητικός στις δηλώσεις του, γνωρίζοντας το δύσκολο έργο που θα κληθεί να επιτελέσει εκκινώντας με μία ποινή δέκα θέσεων. «Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς ως προς τον ρυθμό μας. Αλλά είμαι χαρούμενος για τον γύρο μου, τα έδωσα όλα», είπε ο Μονεγάσκος. Δεν παρέλειψε να επισημάνει, ωστόσο, την ανωτερότητα της Red Bull, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βρίσκεται σε άλλον πλανήτη». Υποσχέθηκε, όμως, ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να ανακάμψει στην κατάταξη κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Alonso, παρά τον δυναμικό ρυθμό της Aston Martin, δεν πιστεύει ότι θα πετύχει τη νίκη απέναντι στην κυριαρχία της Red Bull. «Δε θέλω να φανώ απαισιόδοξος, αλλά αν δούμε τον ρυθμό, ολόκληρο το Σαββατοκύριακο στις ελεύθερες δοκιμές, αν δούμε τον αγώνα του Μπαχρέιν, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να ξέρουμε ότι η Red Bull είναι λίγο πιο μπροστά από όλους. Οπότε δεν είναι ο στόχος αύριο να παλέψουμε για τη νίκη με τον Checo [Perez]», εξήγησε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Θα μπορέσει ο Sergio Perez να διατηρήσει την πρωτοπορία και να οδηγήσει τη Red Bull Racing σε δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα; Η απάντηση αυτήν την Κυριακή στις 19:00, ζωντανά και αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.