Formula 2 Σαουδική Αραβία: Πρώτη pole position του Victor Martins

×

Του Κώστα Λεώνη

Συνεχίζεται η γαλλική κυριαρχία στη Formula 2 με τον Victor Martins να κατακτά την pole για τον κύριο αγώνα της Κυριακής. Ο rookie της ART Grand Prix πρόλαβε να κάνει έναν εξαιρετικό γύρο πριν η κόκκινη σημαία σταματήσει πρόωρα τη δράση. Ο Arthur Leclerc πάρκαρε, εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, το μονοθέσιό του σε επικίνδυνο σημείο και άθελα του έκοψε μια σειρά συναθλητών που ήταν σε γρήγορο γύρο. Όμως ήταν αμφίβολο αν κάποιος θα απειλούσε τον Martins, τόσο καλός ήταν ο χρόνος του 21χρονου.

F2

Τον δεύτερο χρόνο στη διαδικασία των κατατακτήριων τον σημείωσε ένας άλλος rookie, ο Βρετανός Oliver Bearman, μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου πιο γρήγορο από αυτόν του Theo Pourchaire. Ο θριαμβευτής του Bahrein θα εκκινήσει στον κύριο αγώνα δίπλα στο άλλο μεγάλο φετινό φαβορί, τον Jack Doohan. Θα καταφέρουν οι δυο rookies να διαχειριστούν τα ελαστικά και γενικά την στρατηγική τους αρκετά καλά ώστε να επικρατήσουν των εμπειρότερων ανταγωνιστών τους; Θα πρέπει να περιμένουμε την Κυριακή για να το μάθουμε.

Πιο πριν όμως, στον αγώνα σπριντ του Σαββάτου, θα δούμε τον Αμερικάνο Jak Crawford στην pole χάρη στον δέκατο καλύτερο χρόνο που σημείωσε σήμερα. Δίπλα του θα εκκινήσει ο Ralph Boschung που γεύτηκε την πρώτη του νίκη στο Bahrain και σίγουρα θα έχει την όρεξη να χτίσει το δικό του σερί. Πίσω τους ο Kush Maini συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, ενώ τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα συμπληρώσει ο Frederik Vesti που θα ψάξει ένα καλό αποτέλεσμα μετά το καταστροφικό για αυτόν Σαββατοκύριακο στο Bahrain.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο στις 17:10: F2 Sprint Race - LIVE στο ΑΝΤ1+

Κυριακή στις 15:15: F2 Feature Race - LIVE στο ΑΝΤ1+

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ