GP Σαουδικής Αραβίας: Σταθερά στην κορυφή ο Verstappen στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Το 2/2 έκανε στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής ο Max Verstappen.  Ο Ολλανδός, έκανε τον καλύτερο χρόνο στο FP2 τόσο με τη μέση, όσο και με τη μαλακή γόμα, με τον καλύτερο χρόνο φυσικά να σημειώνεται με τη μαλακή από το πρώτο κιόλας μισάωρο. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Fernando Alonso και Sergio Perez.

Max Verstappen

Η ιστορία δεν άλλαξε πολύ από το μεσημέρι στην Τζέντα. Τα δύο Red Bull, πάλευαν στην κορυφή με τον Fernando Alonso για το ποιος θα κάνει ταχύτερο πέρασμα, με τον Ισπανό όμως να έρχεται και να χώνεται “σφήνα” ανάμεσά τους, προειδοποιώντας για τις κατατακτήριες του Σαββάτου. Μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου έμεινε πίσω ο Alonso από τον Verstappen με τη μαλακή γόμα, την ώρα που ο «Checo» έμεινε στα τρία δέκατα.

Max Verstappen

Εντυπωσιακή επίσης έδειξε η Alpine με τα μαλακά της Pirelli, καθώς Esteban Ocon και Pierre Gasly κατέκτησαν την 4η και την 6η θέση, αντίστοιχα όντας μόλις 4-5 δέκατα μακριά από την κορυφή. Ο George Russel της Mercedes μπήκε ανάμεσα στους δύο Γάλλους, ενώ τους πρώτους επτά συμπλήρωσε ο Lance Stroll με τη δεύτερη Aston Martin. Σημαντική παρατήρηση, ότι από την 4η έως την 7η θέση υπήρχαν διαφορές χιλιοστών.

Σε χαμηλές πτήσεις κινήθηκαν τα δύο Ferrari τα οποία αντιμετώπισαν αρκετά θέματα με την κίνηση της πίστας και η διαφορά τους από τον Verstappen ήταν από επτά δέκατα, έως ένα δευτερόλεπτο. Καλό χρόνο δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε ο Lewis Hamilton στο FP2 σε αντίθεση με το πιο ανταγωνιστικό του FP1 και αναγκάστηκε να μείνει στην 11η θέση και στο ένα δευτερόλεπτο από τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο οδηγός της Red Bull, προσπέρασε κατά ελάχιστο τον χρόνο του από τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, αφού σημείωσε 1:29.603.

Η τελική κατάταξη του FP2: Verstappen, Alonso, Perez, Ocon, Russel, Gasly, Stroll, Hulkenberg, Leclerc, Sainz, Hamilton, Norris, Tsunoda, Albon, Magnussen, Zhou, De Vries, Sargeant, Piastri, Botta.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

Σταθερά στην κορυφή ο Verstappen στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές

Σταθερά στην κορυφή ο Verstappen στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές