GP Σαουδικής Αραβίας: Ταχύτερος ο Verstappen στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen της Red Bull Racing στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Max Verstappen

Η δράση ξεκίνησε από νωρίς στην Τζέντα, καθώς ήδη από το πρώτο μισάωρο της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών οι δύο Red Bull και η Aston Martin του Fernando Alonso μάχονταν για τον ταχύτερο χρόνο. Η πρώτη θέση εναλλασσόταν συνεχώς μεταξύ Max Verstappen, Sergio Perez και Fernando Alonso, με το πρώτο τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται τελικά με τον Ολλανδό στην κορυφή της κατάταξης και χρόνο 1:30.062.

Charles Leclerc

Την ίδια ώρα, εντυπωσιακή φάνηκε η απόδοση του Alexander Albon της Williams, οποίος βρισκόταν στην πέμπτη μόλις θέση, με διαφορά 1.2 δευτερολέπτου από τον πρώτο. Το τελευταίο εικοσάλεπτο υποδέχθηκε, ωστόσο, τις δύο Mercedes του George Russell και του Lewis Hamilton στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, ενώ ο Carlos Sainz της Ferrari κατόρθωσε να ανέβει στην έκτη θέση.

Fernando Alonso

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Verstappen να βελτιώνει ακόμη περισσότερο τον χρόνο του, σημειώνοντας 1:29.790. Ο Lance Stroll της Aston Martin είχε μία ριψοκίνδυνη έξοδο από τα όρια της πίστας, ευτυχώς γλιτώνοντας την επαφή με τις μπαριέρες. Τελικά, ο Ολλανδός πρωταθλητής κατόρθωσε να σημειώσει χρόνο 1:29.617, την ώρα που ο teammate του βρισκόταν στη δεύτερη θέση, με διαφορά σχεδόν πέντε δεκάτων του δευτερολέπτου.

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Perez, Alonso, Stroll, Russell, Hamilton, Sainz, Gasly, Albon, Tsunoda, Leclerc, Ocon, De Vries, Piastri, Hulkenberg, Magnussen, Sargeant, Bottas, Zhou, Norris.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

PRACTICE 1

PRACTICE 1