Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τζέντα

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2023, θα διεξαχθεί στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου.

F1 - ΤΖΕΝΤΑ

Σε έναν αγώνα 50 γύρων, οι οδηγοί θα κληθούν να καλύψουν 308,45 χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πίστα του πρωταθλήματος και έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο γρήγορη πίστα πόλης», με μέση ταχύτητα των μονοθεσίων που πλησιάζει τα 250 χλμ/ώρα. Η πίστα της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί μια πρόσφατη προσθήκη στο πρόγραμμα της Formula 1, καθώς εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο το 2021.

F1 - ΤΖΕΝΤΑ

Ο Lewis Hamilton της Mercedes και ο Max Verstappen της Red Bull Racing ήταν οι προηγούμενοι δύο νικητές, για το 2021 και 2022, αντιστοίχως. Ο Βρετανός πρωταθλητής είχε κατακτήσει και την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης το 2021, ενώ το 2022, ο Sergio Perez ήταν εκείνος που είχε κερδίσει την Pole Position.

F1 - ΤΖΕΝΤΑ

Στο μεταξύ, η Red Bull Racing θα εκκινήσει τον 350ο της αγώνα στη Formula 1, την ώρα που ο Fernando Alonso της Aston Martin θα κυνηγήσει το 100ο βάθρο του στο άθλημα, μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον αγώνα του Μπαχρέιν.

F1 - ΤΖΕΝΤΑ

Στον πρώτο αγώνα της σεζόν, η Red Bull Racing έδωσε τα πρώτα δείγματα κυριαρχίας στο grid του 2023. Ταυτόχρονα, η Aston Martin εδραίωσε τη σαφώς βελτιωμένη απόδοσή της. Εν αντιθέσει, υποτονικός φάνηκε ο ρυθμός της Ferrari και της Mercedes, οι οποίες όμως επιθυμούν να ανακάμψουν και να εμπλακούν στη μάχη των πρώτων θέσεων. Με τον Charles Leclerc της ιταλικής ομάδας, όμως, να ξεκινά το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο με μία ποινή 10 θέσεων, η πορεία του φαντάζει δυσοίωνη. Θα καταφέρουν να μειώσουν τη διαφορά στον δεύτερο γύρο της χρονιάς;

F1 - ΤΖΕΝΤΑ

Η απάντηση αυτή την Κυριακή στις 19:00, ζωντανά και αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+

F1 - ΤΖΕΝΤΑ F1 - ΤΖΕΝΤΑ
F1 - ΤΖΕΝΤΑ F1 - ΤΖΕΝΤΑ
F1 - ΤΖΕΝΤΑ F1 - ΤΖΕΝΤΑ
F1 - ΤΖΕΝΤΑ F1 - ΤΖΕΝΤΑ
F1 - ΤΖΕΝΤΑ F1 - ΤΖΕΝΤΑ