Max Verstappen: «Όλοι αντέγραψαν ο ένας τον άλλον»

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο Max Verstappen της Red Bull Racing θεωρεί ότι οι διαφορές στην απόδοση μεταξύ των ομάδων εμφανίζονται μειωμένες, λόγω «αντιγραφής» των σχεδιαστικών λύσεων που πρόσφερε η ομάδα του με το μονοθέσιο του 2022.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε ότι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ομάδες αυξήθηκε, επειδή κατανόησαν καλύτερα τον σχεδιασμό τόσο της περσινής Red Bull όσο και της περσινής Ferrari. Ο σύμβουλος της Red Bull Racing μάλιστα, Helmut Marko, δε δίστασε να δηλώσει ότι υπήρξαν «τρεις Red Bull στο βάθρο» του Μπαχρέιν, μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης από τον Fernando Alonso της Aston Martin.

Max Verstappen

«Δεν αποτελεί έκπληξη», είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός πρωταθλητής για τις μειωμένες διαφορές μεταξύ των ομάδων. «Εάν κοιτάξεις τα περισσότερα μονοθέσια, όλοι αντέγραψαν ο ένας τον άλλον. Άρα όλοι γίνονται πιο έξυπνοι ανά τα χρόνια, με τους ίδιους κανονισμούς».

«Εάν δεις ότι ένα συγκεκριμένο μονοθέσιο βελτιώνεται μέσα σε μία χρονιά, θα προσπαθήσεις να αντιγράψεις κάποια πράγματα,» πρόσθεσε ο Verstappen. «Για αυτό, φυσικά, όλοι πλησιάζουν και έχουν μία καλύτερη γενική αντίληψη του μονοθεσίου».

Η Red Bull Racing έδειξε την κυριαρχία της στον αγώνα του Μπαχρέιν, εξασφαλίζοντας τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης, την ώρα που ο Max Verstappen στοχεύει στον τρίτο του τίτλο.