Ο Lewis Hamilton θα παραμείνει στη F1 ανεξαρτήτως της φετινής του επίδοσης

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο Lewis Hamilton κατέστησε ξεκάθαρο ότι η ανανέωση του συμβολαίου του –που λήγει στο τέλος του 2023- δεν εξαρτάται από τη φετινή του επίδοση.

Η ομάδα της Mercedes δε φάνηκε να ξεκινά τη νέα σεζόν πολύ δυναμικά, καθώς οι Lewis Hamilton και George Russell τερμάτισαν τον αγώνα του Μπαχρέιν στην 5η και 7η θέση, αντίστοιχα, με διαφορά σχεδόν ενός λεπτού από τον πρωτοπόρο Max Verstappen της Red Bull Racing. Η γερμανική ομάδα, ήδη από πέρσι, φάνηκε να δυσκολεύεται να βρει τον ρυθμό που της είχε εξασφαλίσει οκτώ συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών, από το 2014 μέχρι το 2021.

Lewis Hamilton

Όταν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton ερωτήθηκε εάν θα αρνηθεί να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο με την Mercedes, σε περίπτωση που το μονοθέσιο δεν αποδίδει στο μέγιστο, εκείνος τόνισε ότι οποιοσδήποτε τέτοιος ισχυρισμός αποτελεί απλώς «φήμη».

«Η Mercedes με έχει στηρίξει από τότε που ήμουν 13 ετών», επεσήμανε ο Βρετανός πρωταθλητής. «Έχοντας τη δύσκολη χρονιά που είχαμε πέρσι, είμαι ακόμη εδώ. Και, εάν έχουμε άλλη μια δύσκολη χρονιά φέτος, θα είμαι ακόμη εδώ».

«Είμαι μαχητής και παλεύουμε ως ομάδα», πρόσθεσε αποφασιστικά. «Και βέβαια εύχομαι να ξεκινούσαμε τη σεζόν με ένα καλό μονοθέσιο, αλλά η διαδρομή είναι αυτό που μετράει».

Η Mercedes θα προσπαθήσει να βελτιώσει την απόδοσή της ώστε να προφτάσει τις ομάδες της Red Bull Racing και της Aston Martin, οι οποίες ξεκίνησαν δυναμικά τη σεζόν του 2023, με τους Max Verstappen, Sergio Perez και Fernando Alonso να κατακτούν τις τρεις πρώτες θέσεις στον αγώνα του Μπαχρέιν, αντιστοίχως.