Σαουδική Αραβία: Η ποινή δέκα θέσεων στον Leclerc και οι βελτιώσεις που προμηνύει ο Vassuer

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Ποινή δέκα θέσεων εξαιρετικά νωρίς στη σεζόν καλείται να εκτίσει ο Charles Leclerc, μετά την αλλαγή που αναγκάζεται η Ferrari να κάνει στη μονάδα διαχείρισης ηλεκτρονικών του μονοθεσίου. Ο Μονεγάσκος, εγκατέλειψε στο Μπαχρέιν λόγω απώλειας ισχύος και οι άνθρωποι στο Μαρανέλο, ανακάλυψαν ότι υπήρξε πρόβλημα στο κιβώτιο ηλεκτρονικών ελέγχου.

Charles Leclerc

Οι κανονισμοί, αναφέρουν ότι μόνο δύο κομμάτια της συγκεκριμένης μονάδας μπορεί  ένα μονοθέσιο να χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν και η Ferrari με αυτή την αλλαγή βρίσκεται ήδη στο τρίτο. Ο Fred Vassuer, επιβεβαίωσε την Τετάρτη (15/3) την αλλαγή στην οποία προχωρά η ομάδα του, αναλύοντας το πρόβλημα:

«Υπήρχαν δύο προβλήματα, ένα το πρωί της Κυριακής, όταν βάλαμε μπρος και ένα στον αγώνα. Δυστυχώς, ήταν και τις δύο φορές η μονάδα διαχείρισης ηλεκτρονικών και δεν είχαμε ζήσει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο στο παρελθόν».

«Τώρα, ελπίζω, πως όλα έχουν διευθετηθεί. Ερευνήσαμε εκτενώς το πρόβλημα και θα “πληρώσουμε” αυτό το θέμα με μία ποινή στην Τζέντα».

Παράλληλα, ο Vassuer έδειξε να μη χάνει την αισιοδοξία του χάρη στα «τεράστια περιθώρια» βελτίωσης που υπάρχουν στο μονοθέσιο της Ferrari (δηλώσεις πριν την αλλαγή της μονάδας και την ποινή):

«Ζοριστήκαμε λίγο με την ισορροπία του μονοθεσίου στο Μπαχρέιν, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης στο “πακέτο” μας. Το πιο σημαντικό, είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην παρούσα κατάσταση και να πάρουμε το καλύτερο από αυτό που έχουμε στα χέρια μας».

«Και ακόμα κι αν φέρουμε ανανεώσεις στον επόμενο αγώνα, θα είναι για να βελτιωθεί η κατάσταση και το “πακέτο” μας να γίνει πιο ανταγωνιστικό».

Όπερ και εγένετο βέβαια, μόνο που η ανανέωση την οποία φέρνει η Ferrari στη Σαουδική Αραβία αφορά πιο πολύ μία διόρθωση προβλήματος, παρά το επόμενο σκαλοπάτι στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Το αν θα υπάρξει περαιτέρω ουσιαστική ανανέωση στο «κόκκινο στρατόπεδο» μένει να φανεί στην πίστα το ερχόμενο τριήμερο.