Vassuer:«Είμαι πεπεισμένος, ότι είμαστε ανταγωνιστικοί»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Κάθε άλλο παρά απογοητευμένος είναι με την ομάδα του ο Frederic Vassuer, μετά τον πρώτο γύρο στο Μπαχρέιν. Ο Γάλλος, έδειξε μέσω δηλώσεών του να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του συνόλου της Ferrari, σε σημείο που θα μπορεί να ανταγωνιστεί τη Red Bull.

Vassuer

Η Ferrari, πραγματοποίησε κάθε άλλο παρά ιδανικό ξεκίνημα της σεζόν στο Σακχίρ, με τον Carlos Sainz να τερματίζει 4ος και τον Charles Leclerc να εγκαταλείπει με απώλεια ισχύος. Οι αμφιβολίες, ξεκίνησαν γρήγορα να κάνουν την εμφάνισή τους στα Μέσα, αλλά ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της κόκκινης ομάδας έδωσε μία σειρά από λόγους για τους οποίους η ομάδα του μπορεί να παραμείνει αισιόδοξη.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν πιστεύει, πως το κόκκινο μονοθέσιο μπορεί να εξελιχθεί σε σημείο που θα ανταγωνιστεί τη Red Bull, ο Vassuer απάντησε κοφτά: «Είμαι πεπεισμένος, απολύτως πεπεισμένος ότι μπορούμε». 

Εν συνεχεία της απάντησής του, ο έμπειρος Γάλλος συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν έχω δει μονοθέσιο να ανταγωνίζεται ένα άλλο στις κατατακτήριες και μετά να μη μπορεί στον αγώνα. Έχει να κάνει με το στήσιμό του και μερικές επιλογές μας, δεν έχει να κάνει με το σχεδιασμό του».

Με το φετινό πρόγραμμα να είναι το μακρύτερο στην ιστορία της Formula 1 (23 αγώνες), ο Vassuer είπε:

«Τόνισα στην ομάδα δύο εβδομάδες πριν τα δοκιμαστικά στο Μπαχρέιν, ότι το πρωτάθλημα δε θα τελειώσει στο Μπαχρέιν. Δεν έχει σημασία ό,τι αποτέλεσμα και να φέρουμε. Αυτό ίσχυε στις χειμερινές δοκιμές και ισχύει και τώρα», ανέφερε κλείνοντας.